Jan Štokr smečuje v utkání proti Brazílii.

Jan Štokr smečuje v utkání proti Brazílii. | foto: AP

Brazilská rezerva v odvetě české volejbalisty porazila

  • 0
Český volejbalistům druhý přípravný zápas před zářijovým mistrovstvím Evropy nevyšel. Rezerva Brazílie jim oplatila porážku ze středečního utkání, ve Svitavách jihoamerický výběr porazil domácí 3:1 na sety.

Trenér českého týmu Jan Svoboda nechal oproti utkání v Brně v základní sestavě pouze blokaře Holubce a libera Kryštofa. Novými hráči v sestavě byli Zapletal, Štokr, Pláteník, Hrazdíra a Mach. Ve vyrovnané partii měli tentokrát dynamicky hrající Brazilci větší herní jistotu, která jim vynesla do koncovky prvního setu dostatečný bodový náskok.

Po změně stran zlepšili čeští volejbalisté obranu a soupeře více tlačili od sítě i tvrdým podáním. Jenže po vyhraném setu už v dalším průběhu neudrželi nasazené tempo a doplatili na nepřesnosti. "Nedařil se nám servis a také jsme nehráli tak dobře jako v Brně na blocích. V tomto směru nás Brazilci přehrávali," řekl asistent Milan Hadrava.

Ve čtvrtém dějství se sice hra českého týmu zlepšila, ale na srovnání skóre to nestačilo. "Podali jsme dobrý výkon, v koncovce jsme ještě vedli 22:21. Ovšem poslední slovo patřilo soupeři," dodal Hadrava.

V příštím týdnu se čeští volejbalisté střetnou třikrát s Kanadou. První zápas je na programu 2. srpna v Českých Budějovicích.

Přípravné utkání volejbalistů ve Svitavách

Česká republika - Brazílie B 1:3 (-20, 19, -21, -23)
Čas:
119 min. Diváci: 500.

Sestava ČR:
Zapletal, Štokr, Pláteník, Hrazdíra, Holubec, Mach, libero Kryštof - Ticháček, Hudeček, P. Konečný.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž