Benátky poprvé hrály doma, a zvítězily

  • 2
Benátky nad Jizerou - Benátky končeně mohly odehrát utkání extraligy volejbalistů ve své domácí hale, a hned se dočkaly prvního vítězství v extralize! Nováček nejvyšší soutěže v mateřské hale "za internátem" úspěšně zvládl pětisetovou bitvu se Zlínem. "Rozhodla větší vůle našeho mužstva, které nepřestalo bojovat ani po dvou prohraných setech," řekl benátecký manažer Václav Němeček starší.

Hala v Benátkách nevyhovuje extraligovým parametrům, proto musí místní klub hrát většinu zápasech s náhradním prostředí v Mladé Boleslavi. Svaz však klubu udělil výjimku, že v případě, když s menší halou bude souhlasit soupeř, může se hrát v Benátkách.

Souhlasili jen tři z devíti extraligových protivníků - Zlín, Kladno a Liberec.

Premiéru měly Benátky v sobotním utkání se Zlínem, a byla to premiéra vítězná.

Hala se rychle zaplnila, kdo se nevešel, sledoval utkání na velkoplošné obrazovce v sousední restauraci.

Dlouho se zdálo, že stísněné prostředí více vyhovuje hostujícímu mužstvu. Hostům se vyplácelo, že v týdnu trénovali ve vypůjčené hale podobných rozměrů, jako mají v Benátkách.

Zásluhou výborného podání a kvalitního bloku Zlín v úvodních dvou setech nepustil domácí hráče přes dvacet bodů.

Benátky - Zlín 3:2 (-19, -18, 23, 23, 13)
Rozhodčí: Labašta, Rychlík. Čas: 114 min. Diváci: 200.

Sestavy a body
Benátky:
Štika 4, Zita 19, Tuček 1, Dlouhý 30, M. Ticháček 5, Starý 1, libero Václav Němeček - Sýkora 1, Staněk 4, Žmuda 3, Vl. Němeček 9, Matuška.
Zlín: Goga 2, Fila 23, Herich 15, Vukanovič 12, Čajan 17, Sedláček 14, libero Bence - Filo 1, Jakubíček.

V úvodu třetího setu Moravané vedli 5:2, ale pak se začala karta obracet. "Po dvou vyhraných setech jsme polevili," přiznal hostující trenér Roman Macek.

"Zbytečnými chybami jsme nechali Benátky zápas otočit," dodal zlínský kapitán Petr Sedláček.

Obrat Benátek se opíral o výbornou přihrávku bratří Němečků a především o bezchybný útok univerzála Marka Dlouhého, který v sobotu získal celkem 30 bodů.

Koncovku třetího setu pomohl domácím vyhrát Zita přímým bodem z podání. Stejný hráč tvrdou smečí ukončil i čtvrtý set a vyrovnal na 2:2.

V tie-breaku Benátky vedly 6:3, prohrávaly 8:10, 9:11 a za stavu 14:12 měly první mečbol. Hosté jednou odvrátili, ale to bylo vše. Zápas ukončil Zita, který tvrdou smečí trefil zlínského hráče, od něhož se míč odrazil do stropní konstrukce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž