Čeští volejbalisté Lukáš Ticháček a Jan Štokr (vpravo) se radují.

Čeští volejbalisté Lukáš Ticháček a Jan Štokr (vpravo) se radují. | foto: AP

Volejbalista roku vzejde z tria David Konečný, Jan Štokr, Lukáš Ticháček

  • 5
Šanci stát se českým volejbalistou sezony 2011/12 má reprezentační trio David Konečný, Jan Štokr a Lukáš Ticháček. Oznámili to organizátoři, kteří výsledek odtajní na galavečeru českého volejbalu v Městském divadle v Brně v sobotu 19. května.

Cena tedy poputuje buď do Francie (David Konečný je univerzálem celku z Tours, který se letos stal národním šampionem), do Itálie (další diagonální hráč Jan Štokr s Trentinem neobhájil primát, má alespoň italské stříbro), anebo do Polska (Lukáš Ticháček nahrával nečekaným šampionům z Rzeszówa).

Mezi českými volejbalistkami si pak obdobnou naději drží reprezentační kapitánka Ivana Plchotová, která blokuje ve prospěch polských šampionek z Dabrowy Górnicze, a dvojice italských šampionek s Bustem Arsiziem - smečařka Helena Havelková a univerzálka Aneta Havlíčková.

Jasno bude také v kategoriích o nejlepšího trenéra mužského a ženského týmu. V "mužském" případě kandidují Petr Brom (Příbram), Jan Svoboda (České Budějovice) a Zdeněk Šmejkal (Ostrava).

Oceněným trenérem žen pak může být buď Miroslav Čada (Prostějov), Ondřej Marek (KP Brno), či Stanislav Mitáč (Olymp Praha).

V kategorii o nejlepšího plážového volejbalistu se netradičně objevují pouze dvě jména - Petr Beneš a Přemysl Kubala. Rozdělí si parťáci cenu napůl, anebo trofej získá jen jeden z nich?

Mezi specialistkami na písek se o český titul perou obě členky dua Kristýna Kolocová a Markéta Sluková, přebít je však může ještě Lenka Háječková.

Hned dvě ceny si odnesou muži věnující se mládeži, jedna je určena pro trenéra dívek, druhá pro trenéra chlapců. Nejlepší juniorský celek pak vzejde z pražských bašt ČZU a Olymp a z brněnského Volejbalu.

Ocenění pro osobnost českého volejbalu bude náležet Milanu Čudovi, Zdeňku Groesslovi, Janu Hronkovi, Zdeňku Pommerovi, Jaroslavu Tomášovi, nebo Zdeňku Václavíkovi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž