HURÁ. Radují se české libero Martin Kryštof (vlevo) a smečař Aleš Správka.

HURÁ. Radují se české libero Martin Kryštof (vlevo) a smečař Aleš Správka. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Správka se Sobotkou oslavili postup a zároveň se rozloučili s Ostravou

  • 1
Radovali se z postupu na mistrovství Evropy a zároveň měli trochu divný pocit. Loučili se s Ostravou. Volejbaloví reprezentanti Aleš Správka a Vladimír Sobotka opouštějí ostravský extraligový klub. Správka jde do Liberce, Sobotka do Českých Budějovic.

"A loučení bylo ve velkém stylu, povedlo se," těšila blokaře Vladimíra Sobotku výborná atmosféra v porubské hale při víkendových kvalifikačních zápasech na evropský šampionát.

"Bylo to příjemné," dodal smečař Aleš Správka. "Předtím jsem neměl úplně čas rozloučit se se všemi v Ostravě, takže pro mě bylo super, že to vyšlo na tento víkend."

Uvědomil si, že po jedenácti letech opouští ostravský volejbal? "To už dávno...," podotkl Správka. "Už když jsme s manželkou a dětmi po minulé sezoně odjížděli na chalupu."

Přiznal, že mu je smutno. "Ostravu i celý zdejší kraj jsme si s manželkou zamilovali, narodili se nám tady i oba kluci. Byla to pěkná část života, ale teď budu pokračovat dál. Na Ostravu budeme vždycky vzpomínat v dobrém."

Správka ve zdejším klubu zažil největší úspěchy. Vyhrál extraligu, Český i Česko-Slovenský pohár, zahrál si Ligu mistrů. A prošel všemi posty s výjimkou nahrávače.

"Ostravští mě koupili jako mladého kluka, tady jsem volejbalově vyrostl, měl jsem výborné trenéry, ať už Jardu Tomáše, nebo teď Zdeňka Šmejkala. Ostrava mi zůstane v srdci."

Sobotka odchází po dvou letech

Blokař Vladimír Sobotka opouští ostravské mužstvo po dvou letech. "S bývalými spoluhráči jsme si o víkendu stačili ještě pokecat," řekl Sobotka. "Všichni kolem volejbalu, nejen v mužstvu, tady byli fajn. Určitě budu vzpomínat na to, jak jsme v kostýmech vyrazili na Halloween nebo jak jsme před play-off točili týmové video. Byla sranda."

Postupovou radost české reprezentace si vychutnává blokař Vladimír Sobotka.

Tu si užil i v reprezentaci. Sobotka byl celou dobu na pokoji se svým parťákem Správkou.

"Celé léto jsme spolu byli jako na nějakém táboře," usmál se Sobotka. "Budeme si chybět. Už jsme si říkali, až se teď rozejdeme do nových klubů, tak tam naše fórky nebudou chápat."

Sobotka má za sebou nadmíru úspěšný rok. Zvládl státnice, vyhrál Český a Česko-Slovenský pohár, reprezentoval a stihl se i oženit. "Když jsme jel s národním týmem, manželka mi říkala, že jsme svoji, ale už zase jdu pryč. Ale teď už budeme dost spolu."


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon