Adrian Patucha

Adrian Patucha | foto: mosto.pl

Proti Civitanově musíme zariskovat na maximální level, říká Patucha

  • 0
V létě dlouho marodil s ramenem, ale teď už je univerzál volejbalistů Dukly Liberec Adrian Patucha v plné síle a patří k hlavním bodovým tahounům českého šampiona. To by mělo platit i dnes v těžké domácí bitvě ve skupině Ligy mistrů proti italskému velkoklubu Civitanově.

„V mančaftu má samé hvězdy známé v celém volejbalovém světě. Jsme rádi, že můžeme nastoupit proti takovým hráčům. Čeká nás nesmírně silný tým, ale ve sportu se může stát všechno,“ tvrdí zkušený polský volejbalista Dukly Adrian Patucha.

S čím tedy v utkání proti jasnému favoritovi půjdete?
Nesmíme se bát a musíme být od začátku naplno zkoncentrovaní. Je potřeba zariskovat na maximální level a hledat naše šance na body.

Proti Belchatówu byla plná hala, věříte v tu největší možnou podporu fanoušků i proti Civitanově?
Liga mistrů je hodně populární a doufám, že se hala zase zaplní. Naši diváci budou naším sedmým hráčem, měl by to být povolený doping.

Jaké máte zkušenosti s italským volejbalem?
Něco jsem už odehrál třeba proti Modeně nebo Ravenně. Italské týmy mají v kádrech obecně velmi technické hráče, kteří i když mají těžký balon, tak to dokážou odehrát, nedělají chyby a hledají šance v obraně.

V létě jste byl zraněný, jak jste se dostával do herního rytmu?
Rameno bolelo a pořád musím pracovat na tom, abych se dostal do té správné formy. V přípravě jsem nemohl podávat ani smečovat, ale jinak jsem všechno fyzicky zvládal. Manko bylo hlavně v tom správném sehrání se spoluhráči. Navíc jsem nebyl zraněný jen já a k tomu ještě byli dva kluci na mistrovství Evropy, v přípravě dlouho chyběli a bylo to znát.

Cítíte, že forma Dukly jde od začátku sezony nahoru?
Je to tak, už se zase sehráváme a každým zápasem, který vyhrajeme, budeme psychicky silnější, což je moc důležité.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž