Reportáž skončila 18. 8. 2002 15:45

Velká cena Maďarska formule 1


30.kolo
Fisichella zajel do boxů ze 4. místa, vše zvládl v pohodě, nyní je 10.
28.kolo
Zostřuje se souboj o šesté místo a tedy jeden bod. Šestý je Button a hned za ním Raikkönen.
27.kolo
Do depa přijeli současně McNish a Webber. Rychlejší byl McNish.
26.kolo
Davidson jel podle plánu do depa, svou první závodní zastávku v boxech zvládl na jedničku, na trať se vrátil jako 18. tedy poslední.
24.kolo
Irvine s Jaguarem je po Villeneuovi druhým jezdcem, který skončil. Jeho vůz se porouchal. Montoya je 18. a jede velmi pomalu, tlačí se na něj Davidson.
23.kolo
Montoya je zpátky na trati, v boxech si nechal doplnit palivo a vyměnit kola.
22.kolo
Montoya klesl na 10. místo, když nejprve chyboval v šikaně a o kus dál jej bravurně předjel Raikkönen. Montoya musel mimo trať. Motnoya zamířil do boxů.
21.kolo
Villenueve je prvním jedcem, který končí. Svůj BAR odstavil na konci cílové rovinky a po svých odešel do boxů. Odstoupil z 12. místa
18.kolo
Pořadí: 1. Barrichello, 2. M.Schumacher, oba Ferrari, 3. R.Schumacher, Williams, 4. Fisichella, Jordan, 5. Massa. Sauber, 6. Button, Renault, 7. Montoya, Williams, 8. Raikkönen, McLaren, 9. Trulli, Renault, 10. Coulthard, McLaren, 11. Heidfeld, Sauber, 12. Villeneuve, BAR, 13. Irvine, Jaguar, 14. Sato, Jordan, 15. Salo, Toyota, 16. Delarosa, Jaguar, 17. McNish, Toyota, 18. Webber, Minardi, 19. Panis, BAR, 20. Davidson, Minardi.
15.kolo
Montoya proje divoce jednu ze dvou šikan, proletěl šterkem, ale neztratil a jede dál sedmý.
14.kolo
Na šestého Buttona se začínají tlačit Montoya a Raikkönen.
11.kolo
Třetí R. Schumacher s Williamsem má na čtvrtého Fisichellu náskok šesti vteřin.
10.kolo
Závod je zcela v režii týmu Ferrari. Barrichellovi kryje s odstupem vteřiny M. Schumacher, který právě zajel nejrychlejší kolo. Montoya s williamsem jede po zkaženém startu jako sedmý.
9.kolo
Jezdci McLarenu jsou za body. Raikkönen je 7., Coulthard 10. Nejrchylejší kolo zajel Barrichello, jehož náskok na třetího R. Schumachera je již devět vteřin.
7.kolo
Barrichello má na třetího Ralfa Schumachera náskok již bezmála osm vteřin.
5.kolo
Nováček Davidson jede s Minardi poslední za devatenáctým Panisem na voze BAR.
3.kolo
M.Schumacher zajel nejrychlejší kolo, první šestice se nemění.
2.kolo
Barrichelo dál vede, M. Schumacher je v jeho stínu. Obě Ferrari ujíždějí zbytku pole. V závodě pokračují všichni jezdci.
1.kolo
VC Maďarska byla odstartována. Vede Barrichello před M. Schumachrem, jeho bratrem Ralfem, Fisichello, Massou a Buttonem.
14
Jezdci vyrazili do zahřívacího kola, na Hungaroringu panuje slunečné počasí, tribuny nejsou zcela zaplněny. Závod se pojede na 77 kol. První řada patří vozům Ferrari, pole má Barrichello.