„Seš ten nejhorší rozhodčí.“ Kyrgios vyváděl také v Cincinnati | foto: AP

VIDEA ROKU: České tenisové hvězdy i parádičky slavných rebelů

  • 0
I letos se českým tenistkám dařilo. V první světové desítce má Česká republika hned dvě, Karolínu Plíškovou a Petru Kvitovou. Jejich zápasy zpravodajský web iDNES.cz sledoval v průběhu celého roku. Čtenáře zaujaly také legrácky rebelů, zejména Australana Nicka Kyrgiose.

Australský tenista Nick Kyrgios se na turnaji v Miami blýskl hned několika excesy. Nejprve po čtyřhře hrubě nadával rozhodčímu a následně vytáčel Srba Lajoviče i ve dvouhře. Dvakrát proti němu podával spodem, což vyvolalo mezi diváky potlesk, ale i pískání. Zápas ale snadno ovládl a vyhrál po setech 6:3 a 6:1. Spodem podával Kyrgios i v Acapulcu proti Rafaelu Nadalovi. Španěl zápas prohrál a Australanovi vzkázal, že nemá jeho respekt:

Souboj se svým krajanem Herbertem v 1. kole tenisového turnaje v Halle sice Francouz Monfils prohrál 6:7 a 4:6, přesto zanechal v Německu nesmazatelnou stopu. Na začátku druhého setu zahrál za zády neuvěřitelný vítězný úder, za který si zasloužil pochvalu jak od diváků, tak od soupeře:

Česká tenistka Petra Kvitová si letos zahrála finále Australian Open. Tam sice prohrála s Ósakaovou, ale u protinožců zanechala excelentní stopu. Nejsledovanějším videem prvního grandslamu sezony byl její postup do finále. V semifinále smázla Američanku Collinsovou 7:6 (7:2) a 6:0:

V Melbourne se dařilo také Karolíně Plíškové, která tam postoupila až do semifinále, kde podlehla Ósakaové. Ve čtvrtfinále se jí ale povedl parádní kousek, když odvrátila proti Sereně Williamsové 4 mečboly a ztrátu 1:5 ve třetím setu a zvítězila 6:4, 4:6 a 7:5:

Letošní rok vyšel skvěle Karolíně Muchové. Češka zaznamenala výborný výsledek v Londýně. Dostala se až do wimbledonského čtvrtfinále, kam postoupila po výhře nad Karolínou Plíškovou. České derby se proměnilo v obří drama. Zápas dlouhý 3 hodiny a 16 minut nakonec skončil výsledkem 4:6, 7:5 a 13:11 pro Muchovou:

V Londýně se letos dařilo také Barboře Strýcové, která tam zažila životní wimbledonský turnaj. Ve čtvrtfinále porazila Britku Johannu Kontaovou 7:6, 6:1 a až v semifinále prohrála se Serenou Williamsovou: 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga