Vaidišová může být nejvýše v kariéře

  • 4
Charleston - Přeskočit sedmou Rusku Naděždu Petrovovou a tím se dostat v žebříčku WTA nejvýše v kariéře může příští pondělí tenistka Nicole Vaidišová. Stačí maličkost: uspět tento týden na turnaji v Charlestonu, kde bude sedmnáctiletá Češka plnit roli nasazené jedničky a kde loňská vítězka Petrovová nestartuje.

Bude to zajímavé počítání. V aktuálním žebříčku je sedmnáctiletá Češka osmá, na sedmou Petrovovou ztrácí 211 bodů.

To už příští týden nemusí být pravda. Zraněná Petrovová totiž nebude obhajovat loňské prvenství, zatímco Vaidišová tehdy skončila už ve druhém kole.

Na antuce v Charlestonu měly původně startovat i Justine Heninová, Maria Šarapovová a Martina Hingisová, které jsou ve světovém žebříčku před Vaidišovou, při jejich neúčasti se však Vaidišová stala turnajovou jedničkou.

Pro nejlepší českou hráčku, která měla v prvním kole volno a ve druhém ji čeká Nizozemka Krajicková, je turnaj generálkou na fedcupové utkání se Slovenskem (21. - 22. dubna). 

V Charlestonu se hraje o celkovou dotaci 1,340.000 milionu dolarů, vítězka získá téměř 200 tisíc a 430 bodů do žebříčku WTA.

Kromě Vaidišové se na turnaji v Jižní Karolině představila také Barbora Záhlavová - Strýcová, která ale v úvodním kole podlehla Číňance Pengové 5:7 a 2:6. Eva Birnerová pak ve stejném kole skončila na raketě Rusky Rodionové.

Program mužského okruhu ATP, jenž měl minulý týden kvůli čtvrtfinále Davis Cupu pauzu, obstarají turnaje v Houstonu a Valencii.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga