V úterý hraje Štěpánek a šest českých tenistek

  • 3
Paříž - Sedm českých zástupců zasáhne v úterý do zápasů prvního kola French Open. Vedle tenisty Radka Štěpánka se na antuce v areálu Rolanda Garrose v Paříži představí šest žen a Libuše Průšová dokonce okusí atmosféru zaplněného dvorce Suzanne Lenglenové, na kterém změří síly s pětadvacátou nasazenou Nathalií Dechyovou z Francie.

Štěpánek si na dvorci číslo devět po devíti dnech zopakuje zápas s Waynem Arthursem. Minulou neděli levou rukou hrajícího a výborně servírujícího Australana porazil ve dvou setech ve Světovém poháru družstev v Düsseldorfu. "Nebude to mít snadné, Arthurs je nebezpečný," mínil Jan Kukal, kapitán českého týmu ve Světovém poháru a kouč Jiřího Nováka.

Na 'čtyřce' nastoupí Zuzana Ondrášková proti Bahii Muhtazínové z Maroka, na osmém kurtu bude hrát Iveta Benešová s Evie Dominikovicovu z Austrálie a jedenáctka přivítá Kláru Koukalovou se Slovinkou Tinou Pišnikovou. Česká jednička Denisa Chládková má za soupeřku Francouzku Anais Laurendonovou a Daniela Bedáňová změří síly s americkou tenistkou Corinou Morariuovou.

Úterní program (začátky 11:00):
Kurt P. Chatriera:
Frazierová (USA) - Clijstersová (2-Belg.), Clement (Fr.) - Enqvist (Švéd.), Capriatiová (7-USA) - Krugerová (JAR), Chang (USA) - Santoro (Fr.).
Kurt S. Lenglenové:
Hewitt (1-Austr.) - Vahaly (USA), Průšová (ČR) - Dechyová (25-Fr.), Vionea (Rum.) - Grosjean (14-Fr.), Reeves (USA) - V. Williams (3-USA).
Kurt č. 4, 2. zápas: Muhtazínová (Mar.) - Ondrášková (ČR).
Kurt č. 8, 4. zápas: Benešová (ČR) - Dominikovicová (Austr.).
Kurt č. 9, 1. zápas: Arthurs (Austr.) - Štěpánek (ČR).
Kurt č. 11, 1. zápas: Koukalová (ČR) - Pišniková (Slovin.).
Kurt č. 14, 2. zápas. Chládková (ČR) - Laurendonová (Fr.).
Kurt č. 16, 2. zápas: Bedáňová (ČR) - Morariuová (USA).


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga