V baráži Fed Cupu čeká tenistky Estonsko

  • 4
Londýn - O udržení ve Světové skupině Fed Cupu budou české tenistky bojovat v Estonsku. Rozhodl o tom úterní los v Londýně. Baráž je na programu 10. a 11. července, kdy se zároveň hrají i čtvrtfinálová utkání. Slovenky se o záchranu utkají doma s Běloruskami.

Poražený celek utkání sestoupí do první divize euro-africké zóny.

Petra Píchalová-Langrová se ani tentokrát nedočkala a na svoji domácí premiéru v roli kapitánky si musí počkat. Počtvrté za sebou povede tenistky do boje v cizím prostředí.

"Je to trošičku zklamání, protože jsem opravdu věřila, že by to mohlo konečně vyjít doma, ale bohužel," řekla Píchalová-Langrová. "Nedá se nic dělat, s někým jsme hrát musely a když je to venku, tak nám to bylo opravdu jedno," doplnila česká kapitánka.

Estonsko, které nikdy ve své třináctileté historii ve Fed Cupu nehrálo Světovou skupinu, se opírá o výkony hráček druhé stovky světového žebříčku Kaii Kanepiové (121.) a Maret Aniové (131.). "Myslím si, že to je hratelné a holky by měly přes Estonky přejít," věří Píchalová-Langrová svému celku.

Hrát se asi bude na rychlém povrchu. "Mám informace, že tam moc antukových kurtů lepší kvality nemají, takže asi tvrdý nebo hala. Zápas se uskuteční těsně po Wimbledonu a před americkými betony, takže je to v podstatě jedno," uvedla kapitánka. 

České hráčky přišly o příslušnost ke Světové skupině I pro rok 2005 v Itálii, kde domácímu týmu podlehly 1:3. Estonky postoupily do baráže po výhře 2:1 nad Izraelem. Dosud hrálo ve Světové skupině 16 družstev, od příštího roku bude elitní společnost tvořit jen osm týmů. 

Los baráže:
Estonsko - Česko, Slovensko - Bělorusko, Thajsko - Austrálie, Brazílie - Chorvatsko, Ukrajina - Německo, Bulharsko - Japonsko, Indonésie - Slovinsko, Kanada - Švýcarsko.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga