David Kotyza, trenér Petry Kvitové

David Kotyza, trenér Petry Kvitové | foto: Česká sportovní / Pavel Lebeda

Nechtěl bych to svalovat na nemoc, řekl Kotyza po prohře Kvitové

  • 44
Z hráčské lože trpělivě sledoval, jak jeho svěřenka bojuje ve čtvrtfinále Wimbledonu s belgickou soupeřkou Kirsten Flipkensovou. Postup do semifinále Wimbledonu však Petra Kvitová nakonec nevydřela. "Nechtěl bych to svalovat na nemoc," řekl David Kotyza. Zdravotní problémy tenistku v Londýně přepadly den před utkáním.

O zdravotních problémech Petry Kvitové: "Špatně jí bylo, zřejmě má v sobě nějaký virus, ale teprve to bude propukat. Nějaké medikamenty v sobě měla. Bojovala a věděla, že tam musí nechat úplně všechno, což si myslím, že se stalo. Že jí pak ke konci chyběly síly, na nemoc bych svalovat nechtěl."

O výkonu české tenistky ve čtvrtfinále: "Z výkonů, co tady podávala, je tenhle jeden z lepších, ne-li nejlepší. Asi byla hendikepovaná, ale snažila se to vykompenzovat vůlí a odhodláním. Šance byla velká, ale Flipkensová hrála výborně a konec si vysloveně uhrála, hrála odvážně, dobře servírovala a zakončila to stylově esem."

O brejkbolu na 3:1 ve třetím setu: "Mohlo se to tam zlomit, ale Flipkensová to zvládla výborně."

O ztrátě podání za stavu 4:4 ve třetím setu: "Trošku zariskovala servis do forhendu, pak zaváhala: udělala lehkou chybu při liftovaném voleji. Takhle se zápas leckdy odvine, že ho rozhodne lehká chyba. Tohle bych jí úplně nevyčítal."

O letošním Wimbledonu, kde favoritky pohořely: "Asi to zapadá do mozaiky tohoto ročníku. Na jednu stranu je to její nejlepší výsledek na grandslamu, na druhou stranu Wimbledon je její turnaj, hodně jsme se na to připravovali, chtěla uhrát co nejlepší výsledek a mohla asi uhrát ještě lepší. Ale tohle je realita."

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga