OSTRÝ TEST. Petra Kvitová pod dohledem kapitána Petra Pály na tréninku před

OSTRÝ TEST. Petra Kvitová pod dohledem kapitána Petra Pály na tréninku před fedcupovým finále. | foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Uličky Hradecké, Hlaváčková s kamerou a test Kvitové. Tenistky nezahálejí

  • 2
Monotónní zvuk tenisové výměny přerušil navenek zoufalý výkřik. Ty čáry jsou prostě špatně, posteskla si Lucie Hradecká. "No jo, uličky jsem trefovala," smála se o pár minut později. Její deblová partnerka Andrea Hlaváčková pak dokonce trénovala s kamerou na hlavě. A Petra Kvitová se do míčů opřela naplno - poprvé před fedcupovým finále proti Srbsku absolvovala ostrý trénink.

Po pondělní exhibici proti Marii Šarapovové si dvaadvacetiletá tenistka dopřála volno - po zánětu nosohltanu, kvůli kterému odstoupila minulý týden z Turnaje mistryň v Istanbulu, se totiž světová osmička pořád necítí ideálně.

Ve středu v podvečer si za patnáct minut lehce vyzkoušela pár úderů, ostrý test však absolvovala až ve čtvrtek - v době, kdy už bylo dlouhodobě naplánováno uzavření pražské O2 areny si přes hodinu zahrála s Klárou Zakopalovou. "Není to ideální stav, ale bude se snažit s tím poprat," řekl k víkendovému finále její kouč David Kotyza.

S kapitánem Petrem Pálou a týmovým trenérem Davidem Kunstem měli ve čtvrtek program nalinkovaný detailně - a pouze tenisově.

Na zeleném kurtu v pražské O2 areně se postupně vystřídalo všech pět českých tenistek. "Už se ten povrch trochu zrychlil," popisovala Lucie Hradecká.

Odpolední trénink zakončila pozorováním, sledovala svoji deblovou partnerku s nevšedním doplňkem hlavy. Andrea Hlaváčková absolvovala několik výměn s malou televizní kamerou připevněnou na hlavě a na břiše - obrázky z ní mají divákům přiblížit, jak rychle budou létat míčky na české tenistky od jejich srbských soupeřek.

V rámci testu "ostřeloval" trenér David Kunst. "Bylo to docela vtipné, takovou kameru používáme na dovolené při surfování, taky jsem s ní skákala s padákem z letadla," přiznala. Na tenisovém kurtu si techniku vyzkoušela poprvé.

"Hrát se s tím nedá," vypravovala třetí deblistka světového žebříčku. Zejména na břiše jí kamera překážela. " Aspoň vím, že nemůžu přibrat," rozesmála se.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga