STEJNĚ JAKO NADAL? Viktoria Azarenková se podivila, proč se u ní lidé pozastavují nad hlasitým hekáním. Nadal a Djokovič to prý dělají také.

STEJNĚ JAKO NADAL? Viktoria Azarenková se podivila, proč se u ní lidé pozastavují nad hlasitým hekáním. Nadal a Djokovič to prý dělají také. | foto: Reuters

Siréna Azarenková si postěžovala: Nadal heká taky a nikomu to nevadí

  • 27
Je sice světovou dvojkou a dvojnásobnou šampionkou Australian Open, řadu fanoušků však odpuzuje svým hlasitým projevem na kurtech. Teď však na svou obranu tenistka Viktoria Azarenková prohlásila: "Nadal a Djokovič hekají také a nikdo si nestěžuje."

Jistě, ani při výměnách nejlepších dvou tenistů mužského žebříčku nebývá ticho, to je pravda. Jenže Rafael Nadal ani Novak Djokovič rozhodně neječí v tak vysokých frekvencích jako Azarenková či Maria Šarapovová. "Proto to fanouškům u mužů nevadí," myslí si i bývalá světová jednička Billie Jean Kingová.

Azarenková není toho samého názoru. "Je divné, že si u tenisu pořád někdo stěžuje na hekání, přitom je to stejné jako u všech ostatních sportů," řekla Běloruska. "Navíc je to stejné jako u mužského tenisu. Stačilo se podívat na finále US Open - byli snad Nadal s Djokovičem tišší? A o tom nikdo nemluví."

Svou hlasitost obhajuje tím, že se snaží podat stoprocentní výkon. "Každý ze sebe vydá, co může - a když hrajete finále proti hráčce jako je Serena Williamsová, tak vám ani nic jiného nezbude, protože ona vás donutí hrát na maximum," míní světová dvojka, která právě se Serenou ve finále US Open po napínavé bitvě prohrála.

Od té doby se jí ale nedaří - v Tokiu ani v Pekingu nezvládla úvodní zápas. "V Pekingu jsem hrála hodně špatně. Každému hráči se to jednou nebo dvakrát za rok stane," vysvětlovala Azarenková důvody svého neúspěchu. "Pokud se mi to stane znovu, asi si budu muset dát mezi turnaji větší pauzu."

V tomto týdnu si 24letá tenistka skutečně turnajovou pauzu dopřála. Pozornost ale upoutala stejně...


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga