Novak Djokovič ve čtvrtfinále turnaje v Monte Carlu. | foto: AP

Djokovič neuspěl ani v Monte Carlu. Vypadl ve čtvrtfinále

  • 14
V Monte Carlu získal už dva tituly, ale letos Novak Djokovič na minulé úspěchy nenaváže. Druhý nasazený srbský tenista vypadl na turnaji série Masters ve čtvrtfinále, když nestačil na Belgičana Davida Goffina a prohrál 2:6, 6:3, 5:7.

Nejvýše nasazeným semifinalistou tak bude turnajová čtyřka Rafael Nadal. Španěl, jenž už v Monaku získal rekordních devět trofejí, zdolal Diega Schwartzmana z Argentiny 6:4, 6:4 a utká se s Goffinem.

Druhou dvojici tvoří turnajová jedenáctka Lucas Pouille z Francie a patnáctka Albert Ramos ze Španělska. Poprvé od roku 1998 budou v Monte Carlu v semifinále tři hráči s dvojciferným číslem v kolonce nasazení.

Djokovič, jenž vloni v Monte Carlu vypadl senzačně už ve druhém kole s Jiřím Veselým, vstoupil do utkání s Goffinem ztrátou podání a brzy prohrával už 1:4. První set ztratil za půl hodiny, ve druhém ale oba brejkboly soupeře odvrátil a vyrovnal.

I třetí sadu zahájil devětadvacetiletý Srb lépe. Náskok ale neudržel, a přestože v závěru odvrátil čtyři mečboly, nakonec o tři roky mladšímu Goffinovi podlehl a přišel o naději na pátou finálovou účast v Monaku.

„Začal jsem pomalu, možná i proto, že jsem měl za sebou dva dlouhé zápasy,“ řekl po utkání Djokovič, jenž v Monaku odehrál v předchozích kolech rovněž třísetové bitvy a strávil na kurtu více než sedm a půl hodiny. „Ale postupně se to zlepšilo. Fyzicky jsem byl v pohodě. Bylo tam hodně dlouhých výměn, David hrál hodně rychle,“ dodal Djokovič s tím, že problémy s loktem ho už neomezovaly.

V rozpačité sezoně bývalá světová jednička dál čeká na návrat do vrcholné formy. Djokovič letos získal jediný triumf - hned na začátku tenisového roku v katarském Dauhá. Potom nedávný suverén sbíral nečekané porážky - a neúspěch s Goffinem k nim také patří.

Turnaj mužů v Monte Carlu

antuka, dotace 4 301 125 eur

Dvouhra - čtvrtfinále:
Goffin (10-Belg.) - Djokovič (2-Srb.) 6:2, 3:6, 7:5
Nadal (4-Šp.) - Schwartzman (Arg.) 6:4, 6:4
Ramos (15-Šp.) - Čilič (5-Chorv.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:2
Pouille (11-Fr.) - Cuevas (16-Urug.) 6:0, 3:6, 7:5

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga