Lukáš Rosol

Lukáš Rosol | foto: Reuters

Na challenger v Ostravě se chystají loňští finalisté, Pavlásek či Rosol

  • 1
Obhájce loňského prvenství Francouz Constant Lestienne i jeho finálový soupeř Zdeněk Kolář se také letos představí na tenisovém challengeru Prosperita Open. Turnaj se koná v areálu SC Ostrava v Komenského sadech od 1. do 7. května. Už tuto sobotu a neděli v 10.00 začne kvalifikace.

Pořadatelé zvýšili dotaci na 75 tisíc amerických dolarů. Nasazenou jedničkou je Slovák Norbert Gombos, 105. hráč světa.

„Je fajn, že přijedou oba loňští finalisté, i když jsem si myslel, že Kolář už nebude potřebovat divokou kartu. Zatím se nedostává nahoru tak, jak bychom si přáli,“ zmínil ředitel turnaje Václav Roubíček tenistu, který je ve světovém žebříčku na 235. pozici.

„Je to poprvé ve čtrnáctileté historii Prosperity, co tady budou oba finalisté předchozího ročníku,“ upozornil manažer Tomáš Ostárek.

„Jsem ale rád, že přijedou také Adam Pavlásek (107.) a Lukáš Rosol, i když v žebříčku klesl (na 153. místo - pozn. red.). Potěšilo by nás, kdyby Čech byl zase ve finále, přece jen to láká diváky nejvíce,“ uvedl Roubíček.

Dodal, že když pomine Tomáše Berdycha, Jiřího Veselého a Radka Štěpánka, který momentálně nehraje, tak bude v Ostravě česká špička. Do ní patří i Jan Šátral, 155. na světě.

Zajímavým jménem je Ital Simone Bolelli, který se na kurty vrací po zranění a je v šesté stovce světového žebříčku. „Byl už kolem třicítky a v deblu hrál i turnaj mistrů. Vždy se mi líbil, jak hraje technicky,“ podotkl Václav Roubíček.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga