Karolína Plíšková na turnaji v Hongkongu.

Karolína Plíšková na turnaji v Hongkongu. | foto: AP

Sestry Plíškovy slaví deblový titul, stejný úspěch vybojovala Hradecká

  • 15
Sestry Plíškovy získaly deblovou trofej na turnaji v Hongkongu a Karolína si tak částečně spravila chuť po prohraném finále ve dvouhře. S dvojčetem Kristýnou se díky třetímu letošnímu titulu staly druhou nejúspěšnější sesterskou dvojicí v tenisové historii. Na jejich úspěch navázala Lucie Hradecká, která se radovala v Québecu. S Mirjanou Lučičovou, porazily pár Andrea Hlaváčková, Julia Görgesová.

Karolína Plíšková dnešní finálový den v Asii nezačala špatně, ale vedení 5:1 nad Němkou Sabine Lisickou neudržela a po 78 minutách prohrála 5:7 a 3:6. Singlové finále letos prohrála už potřetí po turnajích v únoru v thajské Pattayi a v květnu v Norimberku.

V Hongkongu, kam se ženský tenis vrátil po 21 letech, toužila sérii finálových porážek ukončit a stát se podruhé v kariéře šampionkou, což se jí prvně povedlo loni v Kuala Lumpuru. I přes závěrečnou prohru si ve světovém žebříčku polepší z 36. místa na dvaatřicáté, což je pro ni nové maximum.

Dvaadvacetileté sestry z Loun následně získaly společně křišťálovou trofej z dílny české sklářské a designérské společnosti Lasvit. První mečbol nevyužily, následně rakousko-australské dvojici Patricia Mayrová-Achleitnerová, Arina Rodionovová samy jeden odvrátily a nakonec se mladé Češky radovaly po vydřené výhře 6:2, 2:6 a 12:10.

Vyrovnaly se tak historicky druhé nejúspěšnější sesterské dvojici Ukrajinkám Aljoně a Kateryně Bondarenkovým. Suverénně nejlepší jsou americké hvězdy Serena a Venus Williamsovy s 21 společnými tituly.

Turnaj žen v Hongkongu

tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů

Dvouhra - finále:
Lisická (1-Něm.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 7:5, 6:3

Čtyřhra - finále:
Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (3-ČR) - Mayrová-Achleitnerová, Rodionovová (Rak./Austr.) 6:2, 2:6, 12:10

Lučičová má titul po 16 letech, s Hradeckou pak ovládla i čtyřhru

Česká tenistka Lucie Hradecká slaví po více než roce deblový titul na okruhu WTA. Na turnaji v Québecu po boku Chorvatky Mirjany Lučičové zvítězila ve finále 6:3 a 7:6 (10:8) nad svojí bývalou partnerkou Andreou Hlaváčkovou, která vytvořila dvojici s Němkou Julií Görgesovou.

Právě s Hlaváčkovou získala Hradecká naposledy titul, a to na loňském US Open. Spolu pak byly i ve finále v Québecu, ale tehdy neuspěly a později se rozešly. Hradecká nyní získala 18. titul v kariéře.

Lučičová-Baroniová předtím ve dvouhře ukončila 16 let dlouhé čekání na třetí titul na okruhu WTA v kariéře. Dvaatřicetiletá rodačka z Dortmundu porazila ve finále první nasazenou Američanku Venus Williamsovou 6:4, 6:3. Lučičová získala předchozí dva tituly na domácím podniku v Bolu v letech 1997 a 1998.

Tenisový turnaj žen v Québecu

tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů

Dvouhra - finále:
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - V. Williamsová (1-USA) 6:4, 6:3

Čtyřhra - finále:
Hradecká, Lučičová-Baroniová (3-ČR/Chorv.) - Hlaváčková, Görgesová (2-ČR/Něm.) 6:3, 7:6 (10:8).

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga