JSEM TAM. Lukáš Rosol si na turnaji V Bukurešti podruhé zahraje ve finále.

JSEM TAM. Lukáš Rosol si na turnaji V Bukurešti podruhé zahraje ve finále. Právě zdolal Robina Haase a s úsměvem děkuje fanouškům. | foto: Reuters

Obhájce titulu Rosol si v Bukurešti zahraje finále, vyzve Dimitrova

  • 19
Jestli nějaký turnaj Lukáši Rosolovi vyloženě sedí, je to ten antukový v Bukurešti. Český tenista si po roce znovu zahraje ve finále, kam ho posunula výhra nad Nizozemcem Robinem Haasem 3:6, 6:3, 6:2. Jeho soupeřem bude nasazená jednička Bulhar Grigor Dimitrov, kterému za stavu 1:5 vzdal kvůli zranění nohy Gaël Monfils z Francie.

Před rokem prožil Rosol v rumunské metropoli hodně emotivní týden. Trofej totiž získal dva týdny po úmrtí otce a právě jemu ji věnoval. Na tamní antuce drží neporazitelnost i nyní. Vyřadil už čtyři soupeře, vítěznou sérii tam prodloužil na devět utkání a poslední krok ho dělí od druhého titulu v kariéře.

Proti Haasemu ale nezačal dobře. Zatímco až do dneška provázel turnaj déšť, dnes svítilo slunce a jiné podmínky jako by českému tenistovi nevyhovovaly. Od poloviny úvodního setu až do stavu 0:2 ve druhém prohrál pět gamů v řadě.

Postupně však Rosol získával sebevědomí a semifinále otočil. Klíčový brejkbol, pátý ze sedmi v zápase, proměnil na 3:2 v rozhodující sadě a už nedal soupeři šanci.

Na double však nedosáhne. Odpoledne s Uzbekem Denisem Istominem prohrál v semifinále čtyřhry.

Turnaj mužů v Bukurešti

antuka, dotace 485.760 eur

Dvouhra - semifinále:
Rosol (ČR)
- Haase (Niz.) 3:6, 6:3, 6:2
Dimitrov (1-Bulh.) - Monfils (3-Fr.) 5:1 skreč

Čtyřhra - semifinále:
Fyrstenberg, Matkowski (3-Pol.) - Istomin, Rosol (Uzb./ČR) 3:6, 6:3, 11:9.

Šarapovová si ve Stuttgartu zahraje o třetí titul za sebou

Maria Šarapovová postoupila třetí rok za sebou do finále halového antukového turnaje ve Stuttgartu. V semifinále turnajová šestka porazila hladce 6:1, 6:2 osmičku Saru Erraniovou z Itálie.

O třetí titul bude Šarapovová v neděli bojovat s vítězkou srbského duelu Anou Ivanovičovou, která vyřadila Jelenou Jankovičovou 6:3, 7:5.

Jeden turnaj třikrát za sebou sedmadvacetiletá Ruska dosud nevyhrála.

Obhájkyně titulu Šarapovová bojovala v prvním kole tři a půl hodiny s Lucií Šafářovou, semifinále však zvládla více než třikrát rychleji. Potvrdilo se, že Erraniová je její oblíbenou soupeřkou - ani v pátém vzájemném duelu s ní neztratila set.

Turnaj žen ve Stuttgartu

antuka, dotace 710.000 dolarů

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (6-Rus.) - Erraniová (8-It.) 6:1, 6:2
Ivanovičová (9-Srb.) - Jankovičová (5-Srb.) 6:3, 7:5

Almagro den po vítězství nad Nadalem vypadl s Giraldem

Den po jednom z největších vítězství v kariéře vypadl španělský tenista Nicolás Almagro v semifinále turnaje v Barceloně. Šestý nasazený Almagro sice v pátek poprvé v životě zdolal svého krajana a světovou jedničku Rafaela Nadala, dnes ale nečekaně podlehl 5:7, 3:6 Kolumbijci Santiagu Giraldovi.

Pětašedesátý hráč světa Giraldo si v neděli zahraje o první titul v kariéře s Japoncem Keiem Nišikorim, jenž v druhém semifinále zdolal 6:2, 6:4 Ernestse Gulbise z Lotyšska. Turnajová čtyřka bude usilovat o druhý titul v sezoně.

"Včerejší zápas nemůže být omluvou," připomněl Almagro třísetovou páteční bitvu s Nadalem. "Giraldo hrál skvěle, nechyboval a já na jeho hru nenašel odpověď," dodal po první porážce s Kolumbijcem.

Turnaj mužů v Barceloně

antuka, dotace 2,127.035 eur

Dvouhra - semifinále:
Nišikori (4-Jap.) - Gulbis (9-Lot.) 6:2, 6:4
Giraldo (Kol.) - Almagro (6-Šp.) 7:5, 6:3

Turnaj žen v Marrákeši

antuka, 250.000 dolarů

Dvouhra - semifinále:
Oprandiová (Švýc.) - Hantuchová (1-SR) 7:5, 3:6, 6:3
Torróová (Šp.) - Muguruzaová (5-Šp.) 6:0, 6:3

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga