Přerovu by mohl k titulu  pomoci i Jonáš Forejtek - ilustrační foto.

Přerovu by mohl k titulu pomoci i Jonáš Forejtek - ilustrační foto. | foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Titul by byl mega překvapení, zní z Přerova před finále extraligy

  • 2
Za favority extraligového finále platí tenisté I. ČLTK, kteří obhajují titul. Jenže tým z pražské Štvanice musí čelit rozjetému Přerovu, který cítí šanci ukončit 23leté čekání na mistrovský primát.

Tenisté I. ČLTK loni uťali kralování Prostějova a zlaté medaile získali po 28 letech. Přerov získal mezi lety 1982 až 1988 i díky Janě Novotné či Karlu Nováčkovi šest titulů a naposledy, poosmé, se z triumfu radoval v roce 1996.

Finále české tenisové extraligy e uskuteční ve středu v hale v Říčanech od 10 hodin.

„Už postup do finále byl pro nás velkým překvapením a titul by byl mega překvapení,“ řekl kapitán týmu TK Precheza Přerov Petr Huťka junior. Jeho tým začal výhrou v předkole a ve skupině zdolal i favorizovaný Prostějov.

Do finále Přerov dovedli Nikola Tomanová,i Linda Nosková, Němec Tim Pütz, Polák Kamil Majchrzak, Ukrajinec Sergij Stachovskij, Slovák Jozef Kovalík a Dominik Kellovský. V předkole nastoupili i Slovenka Jana Čepelová.

Není jasné, kdo ze soupisky bude hrát ve finále. „Všechny jsme oslovili a doufáme, že budeme v co nejsilnější sestavě,“ konstatoval Huťka.

Ve finále tenisové extraligy jsou I. ČLTK a nečekaně také Přerov

Největší hvězdou I. ČLTK by měla být 21. hráčka světa Karolína Muchová, ale její start není stoprocentně jistý, protože měla problém s břišním svalem. „Pokud bude zdravotně v pořádku, měla by nastoupit,“ řekl kapitán týmu Petr Vaníček.

Hrát by měla Tereza Martincová a kvarteto mužů vzejde z pětice Jonáš Forejtek, Slovák Martin Kližan, Jan Šátral, Václav Šafránek a Robin Staněk.

Zápasy extraligy se skládají ze šesti dvouher (čtyř mužů a dvou žen) a tří čtyřher (dvou mužů a jedné žen). K vítězství je potřeba získat pět bodů.

Pražané jsou favority, ale tuší, že je nečeká snadná práce. „Podle soupisky je Přerov těžký soupeř, ale záleží, kdo z jejich cizinců přijede. Jestli budou hrát jako ve skupině, bude to vyrovnané,“ mínil Vaníček.

V ideálním případě by byl rád, kdyby jeho svěřenci rozhodli už po dvouhrách. „To vždycky, ale takhle s tím nejde kalkulovat. Jsme připraveni i na debly, bojovat o titul až do konce,“ dodal Vaníček.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga