Nehrající kapitán Prostějova Jaroslav Navrátil

Nehrající kapitán Prostějova Jaroslav Navrátil | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Tenisté Prostějova vyrážejí za obhajobou titulu v plné síle

  • 0
Do extraligy smíšených družstev vstoupí úterním zápasem proti 1. ČLTK Praha tenisté TK Agrofert Prostějov. Obhájce titulu je opět největším favoritem na celkové vítězství. Ovšem hned několik týmů poskládalo silné soupisky a budou se snažit mistry zaskočit.

„Týmové soutěže jsou specifické. Často nabídnou překvapení na účet favorita. Proto nesmíme nic podcenit a už do prvního zápasu půjdeme v co nejsilnějším složení,“ prohlásil nehrající kapitán Prostějova Jaroslav Navrátil.

První soupeř Prostějova v semifinálové skupině má několik nebezpečných hráčů: Miloslava Mečíře, který se letos na challengeru v Ostravě dostal až do finále, nebo fedcupovou vítězku Lucii Hradeckou. „Žebříčkově to sice tak nevypadá, ale půjde o těžkého soupeře. I vzhledem k tomu, že hráči jsou v plné přípravě na další sezonu a díky tomu se rozdíly ve výkonnosti částečně mažou,“ tvrdí Navrátil.

V prostějovské skupině ještě domácí výběr narazí na Liberec, jehož jedničkou je Polák Lukasz Kubot, deblový vítěz z posledního Australian Open. „Soutěže družstev mě baví, v Česku už jsem extraligu hrál za Neridé. Letos nastoupím za Liberec, kde dělá kapitána můj osobní trenér Jan Stočes. Zápasy beru jako skvělou přípravu na novou sezonu,“ řekl Kubot.

Také v přerovské skupině diváci uvidí řadu tenistek a tenistů z první stovky světových žebříčků. Na finále myslí především domácí Precheza a pražská Sparta. Přerov letos angažoval Němce Jana-Lennarda Struffa a Nizozemce Igora Sijslinga. Vyrovnanou soupisku žen povede Renata Voráčová. „Spoléháme na týmového ducha, který nás několikrát dovedl až do finále,“ tvrdí v Přerově, kde obhajují stříbro.

K naplnění finálového snu si však musí nejdříve poradit se Spartou. Ta bude spoléhat hlavně na Barboru Záhlavovou-Strýcovou a sestry Plíškovy. „Kvalita extraligy bude opět vysoká. A nejen díky Prostějovu, který má v sestavě Kvitovou či Berdycha. Všechny týmy se snaží poskládat silné sestavy a to dodává soutěži prestiž,“ uvedl Tomáš Ostarek, ředitel extraligy.

Mistr získá 300 tisíc korun, finalista o sto tisíc méně. Finále je v pátek v Prostějově. Zápasy začínají v 10 hodin.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga