Radek Štěpánek prožívá těžký návrat na tenisové kurty.

Radek Štěpánek prožívá těžký návrat na tenisové kurty. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Štěpánek prohrál v New Havenu v kvalifikaci, postupuje jako náhradník

  • 16
Tvrdý návrat na kurty zažívá tenista Radek Štěpánek. V americkém New Havenu musel do kvalifikace, v ní uspěl ve dvou utkáních, ale poslední duel prohrál. Nestačil na Rusa Teimuraze Gabašviliho, jemuž podlehl dvakrát 4:6. Pro českého hráče však přišla dobrá zpráva. Z hlavní soutěže se odhlásil domácí Mardy Fish a Štěpánek postoupil jako náhradník.

Jednatřicetiletý Štěpánek se vrátil k tenisu po dvou měsících začátkem srpna na turnaji ve Washingtonu, kde však stejně jako následně v Torontu a tento týden v Cincinnati prohrál hned svůj první zápas.

Zřejmě kvůli tomu, že nebyl původně přihlášen, nastoupil v sobotu do kvalifikace v New Havenu, kde by měl jinak vzhledem ke svému 28. místu v žebříčku zaručenu účast v hlavní soutěži. Štěpánek zvládl první dvě kola bez problémů - soupeře z druhé stovky pořadí ATP Ivana Sergejeva z Ukrajiny a Američana Ryana Sweetinga porazil bez ztráty setu.

Stop svěřenci Petra Kordy vystavil až v závěrečném kole Rus Tejmuraz Gabašvili, Štěpánek si tak prodlouží čekání na první výhru na okruhu ATP od únorového podniku v Memphisu. Před kvalifikací v New Havenu vyhrál zápas naposledy v květnu na challengeru v Prostějově, kde došel do finále.

Kvalifikace - muži

1. kolo:
Štěpánek (1-ČR) - Sergejev (Ukr.) 6:2, 6:4

2. kolo:
Štěpánek - Sweeting (USA) 6:3, 6:0

3. kolo:
Gabašvili (Rus.) - Štěpánek 6:4, 6:4 

Program turnaje žen v Montrealu rozboural déšť

Tenisový turnaj žen v Montrealu se bude dohrávat až v pondělí. V sobotu musely být všechny semifinálové zápasy odloženy kvůli dešti a počasí zatím nedovolilo hráčkám nastoupit na kurty ani v neděli

V sobotu stihly rozehrát první semifinále dvouhry druhá nasazená Dánka Caroline Wozniacká s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, která prohrála úvodní dva gamy, než byl zápas přerušen. O druhé finalistce se rozhodne mezi osmou nasazenou Ruskou Verou Zvonarevovou a Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Světlaně Kuzněcovové a Caroline Wozniacké déšť v Montrealu náladu nezkazil.Tenistka Světlana Kuzněcovová předvádí své fotbalové umění.Tenistka Caroline Wozniacká se před deštěm chránila ručníkem.

Světlaně Kuzněcovové a Caroline Wozniacké déšť v Montrealu náladu nezkazil, divákům dokonce předvedly improvizovanou fotbalovo-nohejbalovou exhibici.

K semifinále čtyřhry se nedostala ani Květa Peschkeová, která se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou bude hrát proti Španělce Anabel Medinaové-Garriguesové a Číňance Jen C'.

Až v pondělí kvůli dešti vrcholil turnaj v Montrealu už v roce 2006.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga