Diskuze

Padlý antukový král Nadal: Vrátím se silnější. Doufám v další titul

Už bývá tradicí, že 3. června přejí organizátoři grandslamového Roland Garros španělskému tenistovi Rafaelu Nadalovi k narozeninám. Nezapomněli ani letos. Jenže čerstvě 29letý Nadal neměl náladu na oslavy. V Paříži devítinásobný šampion prohrál ve čtvrtfinále s Novakem Djokovičem ze Srbska.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Djokovič má otevřenou cestu ke Grand Slamu. Na obzoru není v tuto chvíli nikdo, kdo by byl tím, kým byl Federerovi Nadal.

0 0
možnosti
TM

T31o67m90á97š 23M23o30t41l

4. 6. 2015 14:38

"Král je mrtev, at´ žije král!"

Možná to některým pamětníkům může i připomínat předávání žezla jak Borg-McEnroe nebo i Federer-Nadal. Rafa jako skutečný šampión uznal, že letos vyhrál lepší hráč v lepší formě.R^ Žádné výmluvy a uznání kvalit soupeře. Tak to má být... Doufejme, že se Nadal dokáže ještě zvednou a vyhrabat se na svoji špičkovou úroveň z minulosti a předvede nám ještě úžasné tenisové bitvy.

Novak letos tenisově vypadá, že opravdu si jde nekompromisně pro ten chybějící GS titul. Předvádí prostě výborný tenis hodný hráče č.1! V cestě stojí Murray, který ho snad dokáže nejvíce potrápit (navíc se na antuce ještě zlepšil). A ve finále bych si přál duel s Wawrinkou - to by mohl být úžasný antukový tenis pro fanoušky tenisu. Wawrinka je snad jediný hráč, který má schopnosti Novaka i v té jeho super formě porazit, když bude mít svůj den (Tsongovi nějak nevěřím, že by na antuce toho byl ve finále schopen). Každopádně pokud to letos Novak vyhraje, tak určitě zaslouženě - porazit Nadala + Murrayho a případně Wawrinku - to není rozhodně lehký los! Pokud to dokáže, tak zaslouženě jako velký šampion doplní právě Federera a Nadala jako ten, kdo vyhrál všechny GS tituly. Nechme se tedy překvapit, jak to nakonec všechno dopadne...R^

3 0
možnosti
JA

U Nadala je to jen o sebevedomi. Kdyz ho ma, tak hraje agresivne a utocne a v tom pripade na nej nikdo nema. Kdyz ho nema a neveri si na aktivni hru, uchyli se k pouhemu braneni a ceka na chybu, coz logicky na Djokovice nemuze stacit. Mel by si dat po Wimbledonu pauzu, aby mel cerstvy zacatek a bude to zase drtit.

1 1
možnosti

Sebevědomí s tím sice souvisí, ale v současné době Nadal prostě na Djokoviče nemá dostatečnou výkonnost.

1 0
možnosti
HU

Koukám, že novináři mají na hráče blbé dotazy všude na světě, viz dotaz, zda Nadal porážka od Djokoviče mrzí méně, než od někoho jiného. Nebo jestli letos o sobě pochyboval víc než jindy.

0 0
možnosti
PS

mezi námi, na co se ve sportu pořád ptát? lepší je to hrát než o tom mluvit...

0 0
možnosti
LH

Žádné výmluvy, žádná ukřivděnost, žádné brečení na podmínky, prosté a jasné: prohrál jsem, soupeř byl příliš dobrý. Pokusím se vrátit příští rok silnější. Nadal je sportovec s velkým S. Frajer.

8 0
možnosti
AL

Přesně,žádný pláč,že je antuka taková a maková,míče nelítají a fouká vítr...

0 0
možnosti
PH

Djokoviče táhne touha po váhře na RG a díky tomu, že má formu jako hrom, tak má i velkou šanci, že to zvládne. Nadal už bude mít hodně těžké dosáhnout toho 15.titulu, podobně jako Federer toho 18. Ale i v minulosti se stalo, že hráči v pokročilejším věku vrátili a titul někde vyhráli. Někdy stačí opravdu shoda náhod. Ovšem je jasné, že se blíží doba po silném triu.

2 0
možnosti
LH

Nadal ještě není tak starý. Berdych je starší a jeho nejlepší roky teprve přicházejí.

2 0
možnosti

No vida. Stačí, aby zítra Tsonga porazil Wawrinku a rázem bude Nadal mimo top 10. A s ohledem na to, jak mizerné výsledky měl Nadal za poslední dva roky na trávě, tak ve Wimbledonu bude určitě mimo nejvýše nasazenou osmičku. Pokud dobře počítám, tak za výsledky na trávě si připíše do žebříčku, podle kterého se určuje nasazení pro Wimbledon, mizerných 187 bodů, což na posun do nejvýše nasazené osmičky určitě stačit nebude. Jeho jediným štěstím je, že mezi 8. a 9. místem není takový rozdíl jako mezi 4. a 5. místem. Zatímco vypadnutí s top 4 znamená, že Djokoviče může vyasovat už ve čtvrtfinále, tak vypadnutí z top 8 znamená pouze to, že v osmifinále bude mít někoho od 17. do 24. místa, zatímco kdyby byl v top 8 vyfasoval by někoho od 25. do 32. místa. Djokoviče stále bude moci potkat nejdříve ve čtvrtfinále.

6 0
možnosti
OP

Tsonga Wawrinku neporazi, Wawrinka je posledni, kdo muze Djokera zastavit, hraje jak stroj. Hrac typu NAdala zadne nasazovani neresi, on chce ten turnaj vyhrat, vi ze musi porazit 7 hracu. At tam je nebo neni Djoker, 3 ze 7 budou hodne tezke. A jestli prohraje s Djokerem v osmifinale nebo finale je pro nej stejne bolestive, podle me mui to je jedno kde vypadne, chce turnaj vyhrat.

7 0
možnosti