Tenistu Pavla Šnobla připravuje i bývalý reprezentant Miloslav Mečíř (na snímku)

Tenistu Pavla Šnobla připravuje i bývalý reprezentant Miloslav Mečíř (na snímku) | foto: Profimedia.cz

Šnoblovi pomáhá vzhůru i slavný tenista Mečíř

  • 2
Touží po světové stovce a letos se jí přiblížil nejvíce ve své kariéře. Ostravský Pavel Šnobel, je v žebříčku ATP na 173. místě, ale v březnu byl už 154. Výše se dosud nikdy nepohyboval. "Pomohly mi k tomu zkušenosti z minulé sezony, kdy jsem se dostal do hlavní soutěže ve Wimbledonu a vyhrál jsem challenger ve Ferganě," podotkl Šnobel.

Hlavně si však cení spolupráce s Miloslavem Mečířem, někdejším československým reprezentantem, který byl světovou čtyřkou.

"Pomáhá mi v tenisové, ale i v psychické přípravě," řekl Pavel Šnobel. "Předává mi neocenitelné zkušenosti. Patří mu můj velký dík."

Jak se dali dohromady? "Znají se už delší dobu, protože Pavel hrával slovenskou ligu," řekl Šnoblův manažer Lukáš Gazda. "Loni jsme Miloše Mečíře oslovili s nabídkou spolupráce a on ji přijal."

Šnobla dlouho brzdily problémy s ramenem. "Ty se se mnou táhly od minulého roku a kvůli nim jsem téměř nemohl podávat. Vůbec jsem nevěděl, kam servíruji, dával jsem dvě dvojchyby v gamu, prostě tragédie."

Šnobel přiznává, že už pomýšlel na nejhorší, zda ještě vůbec bude moci hrát. "Naštěstí mi ortopédové pomohli rameno vyléčit," oddechl si. "Měl jsem tam poměrně rozsáhlý zánět. Snad už to mám za sebou." A tak chce nyní hodně zapracovat na podání. "Je to můj nejoblíbenější úder, jenže kvůli potížím s ramenem jsem ho prakticky rok nemohl trénovat.

Dokážete si představit, jaké to je omezení ve světovém tenise? Zlepšovat se ale musím pořád ve všem." Během těchtoměsíců čeká nejlepšího tenistu Moravskoslezského kraje obhajova bodů především ve Wimbledonu a Ferganě.

"Na tom bude záležet, jak vysoko se ještě mohu ve světovém žebříčku dostat," upozornil. "První stovka pro mě samozřejmě zůstává tím hlavním cílem." Nyní se hlavně chce dostat do zápasového tempa. Na minulém turnaji na Rhodosu skončil v osmifinále s Američanem Evansem 6:2, 3:6, 6:7. "Teď mě čeká Izmir v Turecku dotovaný čtyřiašedesáti tisíci dolary.

Ten prověří mou současnou formu." A potom? Červnový French Open Pavel Šnobel tradičně vypouští. "Maximálně se chci soustředit naWimbledon, ten je pro mne nejdůležitějším turnajem sezony."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga