Hrdina loňského finále Radek Štěpánek se vrátil do O2 areny jako čerstvý grandslamový vítěz.

Hrdina loňského finále Radek Štěpánek se vrátil do O2 areny jako čerstvý grandslamový vítěz. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Šampion Štěpánek po příjezdu: Měl jsem husí kůži. Už mě svrbí ruce

  • 4
Pachatel se vrátil na místo činu. Radek Štěpánek v neděli večer českého času v New Yorku vybojoval po boku Inda Paese grandslamový titul ve čtyřhře a v pondělí odpoledne už trénoval 34letý tenista v pražské O2 areně s českým daviscupovým týmem před semifinále s Argentinou. "Svrbí mě ruce. Věřím, že v pátek nastoupím," řekl.

Byl to hektický přesun. Štěpánek si snad poprvé v životě sbalil tašky ještě před zápasem, z areálu ve Flushing Meadows spěchal na letiště, aby byl co nejrychleji v Praze.

"Málem jsem tu vůbec nebyl, zapomněl jsem totiž na kurtech tašku s pasem, s počítačem a peněženkou. Zjistil jsem to na letišti tři čtvrtě hodiny před tím, než zavírali check-in, takže ty nervy, abych tady mohl být, byly obrovské," prozradil český tenista před pondělním tréninkem novinářům.

Naštěstí mu vyšli vstříc pořadatelé US Open a řidič mu všechny věci dovezl pět minut před tím, než šel Štěpánek na palubu. "Jsem moc rád, že jsem tady."

Když vstoupil opět do O2 areny, dýchla na něj báječná atmosféra loňského vítězného finále, kde vybojoval proti Almagrovi rozhodující bod a pak se mazlil se "sálatovou mísou". "Měl jsem husí kůži hned po příjezdu," prozradil.

Náročné cestování na něm zatím znát nebyl, ale Štěpánek tvrdí, že se na něm možná časový posun podepíše. "Když se vracím z Ameriky, je to vždycky nejhorší. Během dvou tří dnů si to snad sedne," doufá Štěpánek.

Na kurt ho doprovodil také kouč Petr Korda. "Ale je to výjimečná situace. Bude tu v pondělí a v úterý, na zápasy už ne. Nepřemlouval jsem ho, je tu kvůli rodině, Jessica hraje ve Francii golfový turnaj."

Český tým je letos poprvé se Štěpánkem v plné síle. Zkušený hráč totiž v lednu podstoupil operaci krční páteře a na čtvrtfinále s Kazachstánem nebyl ještě ve formě. Teď se vrací jako grandslamový šampion.

"Před půl rokem jsem si nebyl schopný pravou rukou ani vyčistit zuby. Kdyby mi někdo řekl, že za půl roku tady budu stát s grandslamovým titulem, asi bych mu těžko uvěřil," tvrdí Štěpánek.

Kolegové si z něj utahovali, že za pozdní příjezd bude platit pokutu. Tomáš Berdych navrhoval jeden a půl bodu. Je na to Štěpánek připravený? "Zbývá mi něco jiného?" usmál se český šampion.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga