Rozhodnuto je jenom v Moskvě

Praha - Ruští tenisté si překvapivě snadno proklestili cestu mezi nejlepší čtyři týmy v letošním Davis Cupu. V této společnosti jsou zatím jediní, všechny ostatní zápasy na své vítěze čekají. Ve Spojených státech se zatím nečekaně drží Španělé, kteří sebrali senzační bod na "travaři" Samprasovi. Bojovný duch Gorana Ivaniševiče zase pomohl Chorvatům k prvnímu bodu v Argentině.

Kromě zápasu v Moskvě ještě není rozhodnut žádný zápas čtvrtfinále. V Houstonu potvrdili domácí roli favorita, když ve čtyřhře přehráli Blake a Martin španělskou dvojici Balcells hladce ve třech setech a dostali se do vedení. Přesto je stav, kdy Španělé zůstávají i po dvou dnech ve hře o postup, značně překvapivý. Na vině je senzační páteční prohra Peta Samprase, jenž na trávě nestačil na Corettju.

V Argentině zase oživili naděje Ivaniševič s Ljubičičem, kteří předvedli báječné zmrtvýchvstání a vybičovali se k obratu z 0:2 až k vítězství 8:6 v pátém setu. Veterán Ivaniševič se na kurtu objevil poprvé, když v úvodních dvouhrách místo něj vyběhl na antuku Karlovič. Svou bojovností strhl Ljubičiče k velkému představení. Favority však i nadále zůstávají Argentinci, kterým je antuka v Buenos Aires ušitá na míru.

VŠE o DAVIS CUPU: pavouk, výsledky, články, historie

Sobotní čtyřhry:
Martin, Blake (USA) - Balcells, Martin (Špa.) 6:1, 6:4, 6:4
USA - Španělsko 2:1

Ivaniševič, Ljubičič (Chor.) - Arnold, Cańas 4:6, 2:6, 6:3, 6:0, 8:6
Argentina - Chorvatsko 2:1

Rusko - Švédsko 4:1 - Rusko postupuje
Kafelnikov, Safin - Bjorkman, Johansson 3:6, 7:6, 6:7, 7:6, 6:3
Johansson (Švéd.) - Južný (Rus.) 6:3, 6:4
Stoljarov (Rus.) - Vinciguerra (Švéd.) 4:6, 5:2. skreč.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga