DORT PRO RAFU. Španělský tenista s úsměvem hledí na dort, který dostal od pořadatelů k 27. narozeninám. | foto: Reuters

Všechno nejlepší, Rafo. Nadalovi dovezli na kurt čtyřpatrový dort

  • 5
Místo konání: Areál Rolanda Garrose. Datum: 3. června. Čas: Podle toho, jestli zrovna hraju... Takhle by mohla posledních osm let (s jednou výjimkou) vypadat pozvánka tenisty Rafaela Nadala na jeho oslavu narozenin. Zatím poslední "party" zažil v pondělí po výhře nad Japoncem Nišikorim.

Je velmi příznačné, že Rafael Nadal slaví narozeniny právě 3. června - v době konání Roland Garros. Turnaje, který miluje. Klání, kde sedmkrát triumfoval. A kde zatím úspěšně bojuje v cestě za osmým titulem.

A že to letos byla vydařená oslava!

Proti Japonci Nišikorimu, který do té doby předváděl na turnaji velmi dobré výkony, byl Nadal takřka bezchybný. Ani jednou si neprohrál servis a za dvě hodiny a dvě minuty si mohl odškrtnout další překážku na cestě k vrcholu.

Jenže to nebylo všechno. Když zápas skončil a Nadal absolvoval tradiční rozhovor na kurtu, čekalo ho ještě příjemné překvapení. Organizátoři dovezli na kurt čtyřpatrový dort, přizdobený stylově tenisovými raketami a míčky.

PORAŽENÝ A VÍTĚZ. Zatímco Kei Nišikori po prohře v osmifinále Roland Garros
OSLAVENEC A DORT. Rafael Nadal sfoukává svíčky z dortu, který dostal od

VÝHRA, PAK OSLAVA. Nejprve Rafael Nadal "sfouknul" soupeře Nišikoriho, pak i svíčky na dortu.

A publikum spustilo: "Joyeux anniversaire!" Tedy: "Všechno nejlepší!"

"Je pro mě něco úžasného slavit každý rok narozeniny tady na centrálním kurtu. Je tady vždy fantastická atmosféra. Díky všem," říkal Nadal.

Podobnou radost mu v minulosti zkazil jen jeden soupeř: před čtyřmi lety Švéd Robin Söderling, který ho vyřadil už na konci května. Jinak ale po oslavě narozenin na pařížském grandslamu následovala vždy další "party" - po vyhraném titulu.

Přijde i letos? Zatím je vše na dobré cestě.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga