Radek Štěpánek (vpravo) a Jan Hájek během čtyřhry

Radek Štěpánek (vpravo) a Jan Hájek během čtyřhry | foto: AP

Štěpánek myslí na čtvrtý titul z Prostějova, přijet může i Robredo

  • 0
Radek Štěpánek, ale také Jan Hájek mohou letos ovládnout tenisový challenger UniCredit Czech Open v Prostějově už počtvrté v kariéře. Letošní ročník nejlepšího turnaje mužů v Česku se uskuteční od 2.do 7. června, divokou kartu má slíbenou osmnáctý hráč světa Tommy Robredo ze Španělska či Nizozemec Robin Haase.

Štěpánek uspěl v Prostějově v letech 2003, 2004 a loni, Hájek držel nad hlavou vítěznou trofej v letech 2006, 2009 a 2010.

"Chtěl bych se urvat na čele pelotonu," řekl Štěpánek v telefonickém rozhovoru z Říma v rámci tiskové konference k Czech Open. "Prostějov je pro mě radost a čest a snad další titul přidám," prohlásil.

Diváci se mohou těšit na prakticky celou českou špičku, neobjeví se jen Tomáš Berdych, který coby hráč světové desítky challenger hrát nesmí. V pavouku by jinak neměli chybět se Štěpánkem a Hájkem další domácí tenisté Lukáš Rosol, loňský finalista Jiří Veselý, Jaroslav Pospíšil a Jan Hernych.

"Jsme s obsazením velice spokojeni. Máme skoro celý český daviscupový tým, ale i kazašský a hodně hráčů ze stovky," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková.

Divoké karty dostali Štěpánek, Haase a Robredo, jejich účast však není automatická. "Přijedou, pokud vypadnou v Paříži včas," připomněla Černošková fakt, že Czech Open se tradičně kryje s druhým týdnem grandslamového French Open. Pro jednoho neúspěšného hráče z Roland Garros mají ještě v Prostějově připravenou další divokou kartu.

Od pondělí do středy bude v Prostějově bývalý první hráč světa Ivan Lendl. Donedávna kouč Brita Andyho Murrayho si zahraje s dětmi a projevil rovněž zájem si zatrénovat s českými tenisty Štěpánkem či Veselým.

Finále turnaje se uskuteční v sobotu od 11:00 a tentokrát mu nebude předcházet exhibice. Pořadatelé se domlouvali s bývalou světovou jedničkou a trojnásobným vítězem French Open Gustavem Kuertenem, Brazilec ale není po operaci fit.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga