Nové pravidlo se Venus Williamsové líbí

New York - Tenisové US Open stále čeká na velké překvapení. Průběh posledního grandslamového turnaje sezóny v předešlých čtyřech dnech nerozvířil žádný šokující výsledek. Na 'vině' může být dvojnásobný počet nasazených hráčů. Poprvé organizátoři uplatnili nové pravidlo o nasazení 32 hráčů a hráček ve dvouhře místo předešlých šestnácti letos ve Wimbledonu. V New Yorku si většina favoritů tento nový model pochvaluje, usnadňuje jim na začátku turnaje život.

"Nasazeným hráčům to pomohlo. První a druhé kole je snadnější, takže si myslím, že to funguje," přemýšlela druhá nasazená Venus Williamsová. Američanka ve druhém kole porazila krajanku Meilen Tuovou a po utkání rozdávala úsměvy a podpisy. "Jsem teprve na začátku," řekla obhájkyně trofeje, vítězka
tří z předchozích pěti turnajů Grand Slamu.

"Mám jenom tři? Nechci je počítat jen na prstech jedné ruky," reagovala Williamsová. Ke čtvrtému titulu jí chybějí čtyři výhry. "Záleží jen na ní. Když je ve formě, ostatním nejlepší výkon nepomůže," pravila dvojnásobná vítězka US Open, její krajanka Tracy Austinová. "To je pravda," souhlasila Williamsová, která v létě na turnajích WTA vyhrála patnáct ze šestnácti zápasů.

Andre Agassi musel předvést mnoho ze svého umění, aby ve čtyřech setech porazil po třech hodinách a dvaceti minutách Chilana Nicolase Massua. "Byl to skvělý zápas od začátku do konce," řekl druhý nasazený tenista. "Moje zkušenosti mi napovídají, že jsem překonal těžkou překážku," doplnil Američan.


 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga