Diskuze

Vyhrát všechny grandslamy roku? Všechno je možné, říká Djokovič

Z triumfu Novaka Djokoviče na Roland Garros neměl největší radost sám tenista, nýbrž jeho malý příznivec v hledišti. Věrný fanda totiž krátce po finále z rukou šampiona obdržel raketu, kterou si Srb přes Řeka Tsitsipase zajistil 19. grandslamový titul kariéry. „Celý zápas mě podporoval, dokonce mi i dával taktiku,“ prozradil první hráč světa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Djokovič je v současné době lepší o třídu než Nadal a o několik tříd než ostatní. Je to jeho hra, on diktuje tempo hry, určuje zda údery půjdou tam či onam. Nadal musí zapnout všechny síly, aby Djokovče zastavil. Bude to mít těžké, protože ve Wimbledonu a na US open je Djkovič více doma než Nadal. Ostatní mohou jen překvapit. Ještě je ve hře Federer, ale není jisté v jakém rozpoložení se nachází. Moc bych mu přál, ba y vyhrál Wimbledon! Uvidíme!

3 0
možnosti

Sranda je, že keď Djokovič nastupoval pred cca 15 rokmi na scénu, na ktorej už boli nejaký ten čas hlavnými hercami Federer a Nadal, viacerí o Srbovi hovorili, že má jednoducho smolu v tom, že hrá v jednej a tej istej ére s takýmito dvoma velikánmi, že inak by už dávno bol svetovou jednotkou a vyhral by neviem koľko grandslamov, turnajov, atď. A nakoniec to vypáli tak, že Novak bude nielenže od spomínanej dvojice LEPŠÍ, ale že táto skutočnosť, že s nimi hral v jednej a tej istej ére naopak ešte ZVÝRAZNÍ jeho kariérne resumé a status možno najúspešnejšieho hráča všetkých čias. Schválne - Djoker to má túto sezónu rozohrané výborne. Veď posúďte sami: vyhral 2 zo 4 doterajších grandslamov a stále má šancu skompletizovať sezónny grandslam, čo sa naposledy podarilo ešte niekedy v 60-tych rokoch minulého storočia Laverovi. Netreba asi dodávať, že ak sa mu to podarí, s číslom 21 už bude absolútnym lídrom medzi mužmi a preskočí tak svojich dvoch najväčších rivalov RF a RN. Ale aj keby sa mu to tento rok nepodarilo, stále má reálnu šancu skončiť túto sezónu po 7-krát ako svetová jednotka, čím by sa osamostatnil na čele medzi mužmi a za absolútnou rekordérkou Steffi Graf by zaostával už iba o 1 rok. Počet rokov ukončených na čele rebríčka je pritom často prehliadaným počinom a skôr sa tu prihliada na počet týždňov strávených na poste svetovej jednotky, aj keď ide prakticky o ekvivalent víťazstva v Svetovom pohári v zjazdovom lyžovaní či MS vo Formule 1, t.j. rok ukončí ako tenisová jednotka vždy iba ten hráč, ktorý nazbieral v danej sezóne najviac bodov. A netreba asi dodávať, že Djoker už teraz nazbieral medzi mužmi najviac týždňov ako svetová jednotka (pričom na 99 % ho ani jeden z dvojice RF a RN v tomto už neohrozí) a ešte má šancu aj na absolútny rekord, ktorý drží už spomínaná Fräulein Forehand s 377 týždňami. Inak povedané, Novak má našliapnuté na všetky najpodstatnejšie tenisové rekordy. Nie zlé, keď pomyslíte, že po príchode na scénu začínal až ako "ten tretí"...

5 0
možnosti

Mám dotaz na odborníky: v čem je antuka tak specifická a proč vyhovuje hlavně Nadalovi?

0 0
možnosti

P38e42t96r 26A24n91g24r

14. 6. 2021 14:20

jeho přeliftované forhandy mají brutálně vysoký odskok a protihráč to hraje někde ve výšce hlavy + Nadal umí asi nejlíp ze všech na antuce k míčku doklouznout. A když k tomu připočteš to, že centr kurt na RG (Chatrier) je extrémně pomalý (vysoká vrstva antuky), tak je to právě nazýváno jako Nadalův obývák.

1 0
možnosti

Ne že bych mu velkej GS nepřál, ale vůbec tomu nevěřím. Na RG to nijak neválcoval, a i kdyby se mu podařilo vyhrát Wimbledon, tak na US by byl pod takovým tlakem, že to snad ani nejde zvládnout.

0 0
možnosti

Skúste dať nejakého iného adepta na sezónny grandslam. Momentálne tam totiž žiadny iný nie je:-)

1 0
možnosti

M18a66r24c63e57l 43V51l48n37a

14. 6. 2021 12:19

Nie je to veľmi pravdepodobné, ale bolo by pekné, keby celá veľká trojka skončila kariéru na rovnakom počte GS titulov. Napríklad 21.

Výhodou by bolo, že by sme sa mohli o najlepšieho hráča histórie hádať do smrti. ;-)

4 0
možnosti

Statistiky jsou jasné. Netřeba se hádat, i kdyby to dopadlo dle stávajících počtů GS, tak ten král je jasný, být má (zatím) o jeden míň než soupeři. :-)

Navíc, RF už na to nejspíš nemá a RN nejspíš už jen na FO, oproti tomu ND teď ukázal, že je stále na vrcholu a to na všech površích.

3 0
možnosti

Když se člověk podívá do historie, tak to co předvádí hráči velké trojky (NOLE, RAFA, ROFE) je neuvěřitelné, posuďte sami:

Australian open od roku 2004, kdy poprvé vyhrál Roger po současnost, velká trojka povolila mimo sebe vítězství jen Safinovi a Wawrinkovi v letech 2005 resp 2014. Jinak NOLE 9x, ROFE 6x RAFA 1x.

French open od roku 2005 kdy poprvé vyhrál RAFA po současnost velká trojka povolila mimo sebe vítězství jen Wawrinkovi v roce 2015! jinak 13x RAFA, 2x NOLE, 1x ROFE.

Wimbledon od roku 2003, kdy poprvé vyhrál ROFE po současnost velká trojka povolila mimo sebe vítězství jen A. Murraymu v letech 2013 a 2016. Jinak 8x Roger, 5x Nole, 2x Rafa (2020 se nehrálo).

US open od roku 2004 kdy poprvé vyhrál ROFE po současnost velká trojka povolila mimo sebe vítězství největšímu počtu hráčů a to: Del Potro, A.Murray, Čilič, Wawrinka, Thiem. Jinak ROFE 5x, RAFA 4x, NOLE 3x.

Z toho všeho vyplívá, že hráči velké trojky za uvedená období, kdy bylo ve hře celkem 69 Grand Slamů uhráli pro sebe 59 a zbytek světa pouze 10 z toho 5 na US open!!

A ještě jeden malý postřeh, Stan Wawrinka v tichosti skoro udělal karierní Grand Slam. Chybí mu jen Wimbledon v éře těch třech fakt dobrej počin.

Už jsem to jinam, ale sem se to taky ještě hodí.

14 0
možnosti

Zrovna včera jsem na to koukal. Na anglické Wiki je na to obsáhlý článek:

https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Three_(tennis)

0 0
možnosti

To by mě zajímalo,za co jste dostal ten mínus...

0 0
možnosti
Foto

Zamyšlení, kolik titulů by mohli získat tenisti velké trojice, kdyby existovala jen jejich dvojice nebo kdyby byl některý z nich v době sám?

Myslím si, že by těch GS žádný bez těch ostatních dvou nezískal tolik.

Federer by dávno nehrál, Nadal by se sem tam po zraněních vracel a Djokovič by nikdy nevyrostl bez těch dvou v nejschopnějšího a nejodolnějšího hráče všech dob.

6 0
možnosti

No, možná ano... možná by ten jeden měl je 40 titulům... Kdo ví. :-)

0 0
možnosti

Nadal mu to vrátí ve Wimbledonu. :)

2 3
možnosti

To je dost nepravděpodobné.

4 0
možnosti

P11e19t43r 29H92r10a14b38á19k

14. 6. 2021 10:57

Je zajímavé, že každý turnaj sedí krapet někomu jinému. AO Djoker, RG Rafa a Wimbledon Fedex. Pouze US Open nějakého krále nemá, ač je tam Fedex zatím z té slavné trojice nejlepší, tak stejný počin v open éře dokázal i Sampras. Řekl bych, že US Open stále na svého krále ještě čeká. Ovšem překonat tu trojici na jednotlivých turnajích, popř. i celkově, bude hodně těžké. na druhou stranu, je možné, že se za pár let ukáže někdo, kdo bude dominovat jako Serena v ženách a pak se může stát, že těch titulů získá ještě více. Jsem na to zvědavý.

6 0
možnosti

Keď v r. 2002 končil svojím triumfom na US Open kariéru Sampras, málokomu by vtedy asi napadlo, že už o 16 rokov neskôr bude mať po Djokovičovom triumfe vo finále nad Del Potrom na tom istom turnaji rovnaký alebo väčší počet grandslamov nie jeden, ale hneď traja (!) ďalší tenisti...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Hokej

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Fotbal

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

Tenis

Skvělý skalp legendy! Lehečka zdolal Nadala, v Madridu prošel do čtvrtfinále

30. dubna 2024  21:50,  aktualizováno  1.5

Parádním výkonem, při němž ani jednou neztratil servis, si vysloužil hodnotnou výhru nad majitelem...

Fotbal

POHLED: Zábranský a fotbal? Projekt, kde pasti číhají na každém kroku

1. května 2024

Premium Bezmála týden uplynul od překvapivého vstupu hokejového bosse Libora Zábranského do fotbalového...

Fotbal

Bayern - Real 2:2, otočka domácích i dvě penalty. Hosté berou cennou remízu

30. dubna 2024  20:30,  aktualizováno  23:27

Tři góly po přestávce, dvě penalty i moře neproměněných šancí. Úvodní semifinále Ligy mistrů mezi...

Basket

Veselý a Satoranský dovedli Barcelonu k druhé výhře nad Olympiakosem

30. dubna 2024  23:12

Basketbalisté Barcelony vyhráli s velkým přispěním Jana Veselého a Tomáše Satoranského v hale...