Nervózní Navrátilová uspěla

N e w Y o r k - Martina Navrátilová sehrála ve čtvrtek svůj první zápas na US Open od roku 1995 a v prvním kole čtyřhry zvítězila společně se španělskou tenistkou Arantxou Sanchezovou-Vicariovou v třísetovém zápasem nad belgicko-americkým párem Sabine Appelmansová, Linda Wildová. "Měla jsem pocit, jako by to bylo finále," svěřila se po zápase Navrátilová, která v říjnu oslaví čtyřiačtyřicáté narozeniny. "Byla jsem nervózní. Moc jsem se nedostala do hry, ale stálo při nás štěstí," konstatovala.

Navrátilová se letos vrátila na tenisové turnaje v květnu v Madridu a poté si zahrála na French Open a ve Wimbledonu, kde marně usilovala o dvacátý titul. Společně s Jihoafričankou
Mariaan de Swardtovou skončily ve čtvrtfinále. Generálku na US Open absolvovala v New Havenu po boku Slovinky Tiny Pišnikové a ve Flushing Meadows obnovila spolupráci se Sanchezovu-Vicariovou, s níž vyhrála v roce 1990 turnaj v Hilton
Headu a o rok později v New Havenu.

V úvodním zápase těsně ztratily první set, ale druhý jasně vyhrály a prosadily se i v rozhodující sadě. Nejprve se jim vzaly servis Appelmansové, ale pak podání neudržela Navrátilová a zápas vyvrcholil tie-breakem.

"Byla nervózní z toho, že hraje doma a já byla nervózní proto, že hraji s Martinou. Ze začátku jsme vůbec nemohly trefit kurt," přiznala s úsměvem Sanchezová, že ji vedle držitelky 165 deblových titulů svazovala tréma. "Pomáhaly jsme si navzájem," doplnila Američanka, která na US Open hraje také mix s Rickem Leachem.

Víc než pět let po oficiálním ukončení kariéry si Navrátilová pochvaluje, že ji tenis znovu baví. "Znovu dávám do hry srdce," raduje se. Ve druhém kole nastoupí zkušené duo proti čtrnáctému nasazenému páru Jennifer Capriatiová, Anna Kurnikovová.

Martina Navrátilová opět hraje US Open


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga