Neměla jsem svůj den, řekla Vaidišová

  • 4
Praha - To byl kontrast. V sobotu jako čerstvá šestnáctka mluvila o svém prvním vítězství ve fedcupovém zápase. V neděli musela Nicole Vaidišová vysvětlovat příčiny prohry s Akiko Morigamiovou. "Byl to jeden z mých nejhorších výkonů. Je mi líto, že přišel právě ve Fed cupu a navíc doma," řekla Nicole Vaidišová.

"Způsobem, jak jsem hrála, se nedalo vyhrát. Jsem zklamaná," shrnula své pocity Nicole Vaidišová.  "Byl to jeden z dnů, kdy mi nic nevyšlo."

Snaživá Akiko Morigamiová, která se na kurtu mimořádně dobře pohybovala, však byla nad její síly, po prvním nedělním utkání zápasu prvního kola druhé světové skupiny Fed cupu český tým prohrával 1:2. "S takovou hráčkou se musí hrát agresivně a chodit do míčů. Jenže já je kazila, to bylo pět centimetrů sem, pět centimetrů tam. Špatně jsem se pohybovala," vyčítala česká tenistka sama sobě.

Že by ji ruce a nohy svazovala nervozita? "Nervózní jsem byla, ale přiměřeně," tvrdila rázně Nicole Vaidišová.

Šancí na zvrat měla podle vlastních slov několik. Třeba za stavu 3:4 v prvním setu. "Měla jsem brejkbol, ale nevyužila ho," krčila rameny 34. hráčka světa.

V úvodu druhého setu pak ve všech třech prvních gamech vedla 40:15 resp. 40:30. "Jenže místo 3:0 to bylo 1:2. To se potom těžko hraje, když člověk velkýma chybama ty šance zkazí," řekla. "Bylo to o mých chybách. Dělala jsem nevynucené chyby, kazila jsem returny, špatně jsem servírovala."

Ani pohyb na antukovém kurtu nebyl lepší než u japonské soupeřky. "Morigamiové dnes asi antuka sedla lépe, ale já si na povrch nemůžu stěžovat. Byla to naše volba," dodala sklíčeně předtím, než si odešla sednout na tribunu povzbuzovat Květu Peschkeovou v souboji s Ritou Fudžiwaraovou. "Věřím ji," řekla odhodlaně.

Na pondělní ráno si naplánovala odlet do USA, kde se bude připravovat na turnaj WTA v Istanbulu a následný grandslamový Roland Garros. A chtěla odlétat jako fedcupová vítězka.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga