Jaroslav Navrátil doufá, že proti Francii bude moci počítat jak s Tomášem Berdychem, tak Radkem Štěpánkem.

Jaroslav Navrátil doufá, že proti Francii bude moci počítat jak s Tomášem Berdychem, tak Radkem Štěpánkem. | foto: Profimedia.cz

Navrátil k losu Davis Cupu: Důležité je, že s Francií hrajeme doma

  • 0
Spokojen byl s losem prvního kola Světové skupiny Davisova poháru Jaroslav Navrátil. Nehrající kapitán českého výběru Francii uvítal, přesto si je vědom, že jeho svěřence čeká velmi těžké utkání. "Důležité ale je, že budeme hrát doma," řekl Navrátil v rozhovoru pro iDNES.cz.

Z osmi možných soupeřů pro první kolo Davisova poháru přiřkl los českému výběru Francii. Je to přijatelný soupeř?
Určitě. Když si představím, že jsme mohli hrát v Americe nebo ve Španělsku či doma proti Argentině. Na druhé straně Francouzi mají velmi vyrovnaný a nebezpečný tým. Gasquet, Tsonga, Mathieu, Monfils a vynikající debl Llodra - Clément. Takže nás čeká těžké utkání. Pro nás je však důležité, že budeme hrát doma.

Počítáte s tím, že do duelu nasadíte to nejsilnější, co český tenis může nabídnout? Tedy především Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka?
Já doufám, že budeme kompletní. Hlavně, aby kluci byli zdraví. Protože bez Tomáše a Radka se dnes Davis Cup prakticky hrát nedá. To je jediná nevýhoda, že v týmu mám dva hráče. Kdežto Francouzi mají šest výborných tenistů. Určitě počítám s tím nejsilnějším. A nesmím zapomenout na Lukáše Dlouhého, ten je vynikajícím deblistou.

Pro jaký se rozhodnete povrch?
Pro mě je teď nejdůležitější to zkonzultovat s klukama. Protože oni na tom budou hrát. Teď vám nepovím, zda zvolíme antuku, či taraflex, na němž jsme porazili Švýcary. Proti Francii bude výběr velmi důležitý, neboť oni mají hráče na všechny povrchy. Mathieu je vynikající antukář, Tsonga je výborný v hale.

Už jste o soupeři mluvil s vaším svěřencem Tomášem Berdychem?
Kdepak. Mluvili jsme spolu naposled po jeho vítězné čtyřhře (Berdych hraje turnaj v Bangkoku - pozn.red.), ale o Davis Cupu nepadlo ani slovo.

Jak vidíte šance obou týmů na postup?
Padesát na padesát. Francouzi mají sice vyrovnanější kádr, ale my máme výhodu domácího prostředí.

V případě postupu by český výběr čekal vítěz duelu mezi Argentinou a Nizozemskem. Koho byste si přál?
Nizozemsko to bude mít v Argentině hodně těžké, takže bychom asi hráli s Argentinou. Ta je velice silná, protože teď se jim hodně zlepšil jejich druhý hráč Del Potro. Ale nechci předbíhat. Já jsem hlavně rád, že jsme se vyhli Americe a Španělsku venku. Máme těžký los, ale v domácím prostředí hratelný.

Kdo postoupí z 1. kola Davis Cupu 2009?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:00 středa 24. září 2008. Anketa je uzavřena.

Česko
Česko 773

Francie
Francie 238


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga