Zuzana Ondrášková

Zuzana Ondrášková - První semifinalistkou tenisového turnaje Prague Open se stala Zuzana Ondrášková. Na antukových kurtech na Štvanici porazila pětadvacetiletá česká hráčka ve dvou setech Marianu Diazovou-Olivaovou z Argentiny ve dvou setech 7:5, 6:2 | foto: Marta Myšková, ČTK

Na tenisovém turnaji ve Zlíně uspěla Němka Grönefeldová

Před dvěma lety byla na světovém žebříčku na čtrnáctém místě. Jenže poté se propadla o více než čtyři sta míst dolů.

"Měla jsem hodně problémů v osobním životě," povzdychla si německá tenistka Anna-Lena Grönefeldová.

Na zlínském turnaji Smart Card Open by Monet+ však Grönefeldová naznačila, že její potíže jsou minulostí.

Ve včerejším finále porazila ve třech setech Jelenu KostaničovouTošičovou a vrátila jí pět týdnů starou porážku z turnaje v Záhřebu.

"Anna-Lena byla lepší a vyhrála zaslouženě," uznala chorvatská tenistka.

"Důležité bylo, že se mi podařilo po celý zápas udržet koncentraci," radovala se Grönefeldová, která získala odměnu 11 tisíc dolarů a do světového žebříčku si připsala 65 bodů.

"V poslední době se mi daří sbírat body. Snad to vydrží," věří Grönefeldová, jíž před turnajem v žebříčku patřilo 436. místo a do hlavní soutěže se dostala jen díky divoké kartě od tenisového svazu.

Pranic jí to však nevadilo. Německá tenistka začala turnaj výborně a její dobrou formu odnesla ve čtvrtfinále domácí Renata Voráčová.

Rodačka z Hvozdné však měla k vítězství hodně blízko. Vyhrála první set a ve druhém sice prohrávala 0:3, ale zvládla jej dotáhnout do tie-breaku.

V něm ovšem kralovala soupeřka.

"To byl klíčový okamžik utkání. Ve třetím setu už jsem odešla fyzicky," přiznala Voráčová, která i tak byla se svým výkonem spokojená. Nabuzená Grönefeldová v semifinále vyřadila i poslední českou hráčku Zuzanu Ondráškovou, které dovolila jediný game. "Proti jejímu dělovému servisu jsem neměla nárok," uznala Ondrášková.

České hráčky si spravily chuť ve čtyřhře, v níž uspěla dvojice Simona Dobrá, Tereza Hladíková. Ve finále porazily loňské vítězky Lucii Hradeckou s Renatou Voráčovou 6:4 a 6:3.

"Výhry si ceníme víc než republikového titulu. Ve Zlíně se sešla výborná mezinárodní konkurence," podotkla Dobrá.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga