Můžeme prohrát, říká francouzský kapitán

Pau, Praha - Jestliže kapitán českého daviscupového týmu Jan Kukal neměl z výkonů svých svěřenců na turnaji v Miami radost, jeho protějšek v nadcházejícím utkání čtvrtfinále Davisova poháru Guy Forget nemá o mnoho více důvodů k optimismu. Také francouzští tenisté v Miami neuspěli a kapitán obhájce titulu varuje před přílišným optimismem. "Pokud neodevzdáme sto procent, můžeme prohrát," říká.Na Davis Cup se veze jen zdraví

Forget vybral tým, ale na páteční sraz pozval víc hráčů, jelikož kapitáni mají dva dny před losováním možnost dva tenisty v nominaci vyměnit. "Všechny šance neztratil Cédric Pioline," nezlomil Forget hůl nad zkušeným hráčem. Pro čtyřhru zvažuje
zařazení finalistů Australian Open Santora a Michaela Llodry. "Základním kamenem deblu je Santoro," má jisto alespoň v tomto bodě.

V Miami žádný český ani francouzský tenista nepřešel přes  třetí kolo, ale Forget to nebral dramaticky. "Máme manévrovací prostor, ale nesmíme ztrácet čas," řekl, "čeká nás těžké utkání proti silným hráčům. Jsou dobří v deblu," zhodnotil kvality českého týmu.

Utkání se uskuteční od 5. do 7. dubna ve městě Pau v Palais des Sports na taraflexovém povrchu. Pětadvacetiletý Escudé v Pau vyrostl a do  daviscupového týmu se po pauze vrací. V tomto městě francouzští hráči v roce 1999 porazili Brazílii a Belgii.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga