Bostonská TD Garden, dějiště příštího Laver Cupu

Bostonská TD Garden, dějiště příštího Laver Cupu | foto: AP

Laver Cup v Bostonu až za rok, týmové klání ustoupilo Roland Garros

  • 1
Laver Cup se kvůli přesunům v kalendáři tenisových turnajů, které si vynutila pandemie koronaviru, letos neuskuteční. Čtvrtý ročník týmové exhibiční soutěže, který měl v září hostit Boston, pořadatelé odložili na příští rok.

Původně se mělo hrát v TD Garden letos od 25. do 27. září, představitelé Roland Garros ale před měsícem oznámili, že kvůli karanténním opatřením přesunou grandslamový turnaj na podzim. Podle nového termínu by se na pařížské antuce mělo hrát od 20. září a oba turnaje by se tak dostaly do kolize.

Roger Federer, jehož společnost stála u vzniku Laver Cupu, označil odklad turnaje na nešťastný a neuspokojivý. „Zároveň je to ale správná věc, kterou je pro dobro všech potřeba udělat,“ uvedl grandslamový rekordman.

Tenisté Evropy a Výběru světa se o Laver Cup utkají v Bostonu od 24. do 26. září 2021 a na letošek prodané vstupenky zůstanou v platnosti. Předchozí ročníky třídenní soutěže šestičlenných týmů hostila Praha, Chicago a Ženeva, trofej dosud vždy získali evropští hráči.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga