Petra Kvitová

Petra Kvitová | foto: Reuters

Kvitová se přes nezdar na US Open vrátila na šesté místo žebříčku

  • 24
Tenistka Petra Kvitová je po US Open zpět na šestém místě světového žebříčku, i když na newyorském grandslamu dohrála už v 1. kole a neobhájila body z loňska. Pomohl jí k tomu propad zraněné Belgičanky Kim Clijstersové, která musela vzdát kvůli problémům s břišním svalem obhajobu titulu.

V novém vydání žebříčku Clijstersová klesla ze třetího místa na deváté.

Wimbledonská vítězka Kvitová na US Open nezopakovala loňské třetí kolo a rozloučila se hned po prvním zápase s Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou. Návratem na šestou příčku žebříčku vyrovnala své osobní maximum, které si vybojovala v polovině srpna.

Hned za ní nově figuruje nečekaná newyorská šampionka Australanka Samantha Stosurová, dosavadní světová desítka. Poražená finalistka Serena Williamsová z USA poskočila z 27. místa na čtrnácté. Pozici jedničky stále s velkým náskokem drží dánská semifinalistka US Open Caroline Wozniacká, dalším pořadím už ale poslední grandslamový turnaj roku zamíchal. Dvojkou je nově Ruska Maria Šarapovová a trojkou Viktoria Azarenková z Běloruska.

O pozici deblové jedničky přišla Květa Peschkeová. Českou tenistku i její spoluhráčku ze čtyřhry Slovinku Katarinu Srebotnikovou přeskočila vítězka US Open Liezel Huberová z USA.

Mužský tenisový žebříček bude zveřejněn až v úterý, protože finále US se po dvoudenním zpoždění kvůli dešti bude hrát až dnes. O titul se utkají světová jednička Srb Novak Djokovič a španělská dvojka Rafael Nadal.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga