Kurnikovová s Kafelnikovem doma potěšili

Moskva - V Rusku je mnoho lepších tenistek, ovšem největší hvězdou moskevského turnaje bude pro domácí diváky i tak Anna Kurnikovová. Ta spolu s Jevgenijem Kafelnikovem potěšila fanoušky na Olympijském stadionu. Oba hráči postoupili na Kremlin Cupu do dalšího dějství. "Snad chybí mé hře ještě trochu více stálosti, ovšem dnešek už neměl daleko k dokonalosti," pochválila se dlouhovlasá tenistka.

Kurnikovová se pomalu vrací zpět po zranění, ovšem její výkonost nadále prochází prudkými kotrmelci. jednou předvádí výtečnou hru a vzbudí velké naděje, že konečně přišel čas na její kýžený titul, na dalším turnaji pak vyhoří. Po krachu v 1. kole US Open došla v Šanghaji až do finále. Nyní upíná naděje k Moskvě, přestože zdejší obsazení v čele s Venus Williamsovou jejím přáním právě nepřeje.

Do konce sezony by hráčka ráda vylepšila své současné postavení na žebříčku, možnosti ještě dostane. "Na halovou sezonu jsem se připravovala celý poslední měsíc, takže mám radost z toho, jak jsem hrála," říkala Kurnikovová po výhře nad Švýcarkou Mikaelianovou. "Každý přece ví, že hrát tenis umím a mnoho lidí si také uvědomuje, že jsem se tolik propadla kvůli svému zranění," připomíná případným kritikům. Sama ovšem ví, že mnohé její propadáky přišly i z příčin, které se zdravotními potížemi tolik nesouvisely. Vždyť turnaj nevyhrála, ani když byla v pořádku.

Možná poslední možnost předvést se v ostrém zápasu před vlastním publikem má Jevgenij Kafelnikov. Nejlepší hráč ruské tenisové historie by se rád v případě úspěchu v Davis Cupu letos rozloučil, takže o vítězství v Moskvě hodně stojí. Navíc by mohl dosáhnout na pátý zdejší titul v řadě, což je také velké lákadlo.

Ve svém úvodním zápase Kafelnikov příliš nepřipomínal suveréna a turnajovou dvojku. S Bělorusem Volčkovem prohrál úvodní sadu a postup honil až v závěrečném tie-breaku. "Sám jsem si nadělal problémy ztraceným setem, který dodal soupeři sebevědomí," uznával své zaváhání. Současně se však neubránil nadšení nad volbou povrchu pro finále Davis Cupu v Paříži. Francouzský tým se rozhodl pro antuku. "Ten výběr pro nás nemohl být lepší, hraje nám to do karet."

Smašnovová (vlevo) a Kurnikovová - vítězka a poražená po finále tenisového turnaje v Šanghaji


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga