Kurnikovová míří k prvnímu titulu

Acapulco - Nenápadně, ale jistě se Anna Kournikovová vrací na bývalé pozice, ze kterých ji odsunulo dlouhodobé zranění. Ruská tenistka se na turnaji v mexickém Acapulcu nezastavila ani ve čtvrtfinále a už je mezi posledními čtyřmi. Při složení semifinálové čtveřice má hráčka velkou šanci konečně dobýt kýžený premiérový titul na turnaji WTA.

Kurnikovové se ve čtvrtfinálovém souboji podařilo vyřadit Slovenku Janette Husárovou 6:3, 6:4. V cestě do finále jí nyní stojí slovinská tenistka Katarina Srebotniková. Ta měla plné ruce práce s Torrensovou-Valerovou ze Španělska. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Jelena Dementěvová, nyní největší favoritka na titul, a Argentinka Paola Suarezová.

Na žebříčku sice Kurnikovová na svou krajanku ztrácí, ovšem letos už Dementěvovou dokázala porazit. Na turnaji v Tokiu sehrály obě Rusky vyrovnanou bitvu a ta slavnější se radovala po dvou vyhraných tie-breacích. Právě v Japonsku si zahrála první letošní semifinále. To, na co čeká tenisový svět už několik let, by se tedy mohlo reálně uskutečnit.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte