Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková se povzbuzují ve finále čtyřhry na Turnaji mistryň. | foto: Reuters

Hodně jsme se zlepšily, chceme trofej, hlásí Krejčíková a Siniaková

  • 10
Jasné skóre 6:2, 6:3 a hladký postup do boje o titul. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v semifinále Australian Open ukázaly, že letos se v Melbourne spokojí pouze s pohárem. Touží po něm o to víc, jelikož před rokem ve finále neuspěly. „Dáme do toho maximum, abychom tady s tou trofejí konečně seděly,“ ujišťuje Krejčíková.

Finálový duel podstoupí až v neděli, vyzvou v něm nečekané soupeřky Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou a Kazašku Annu Danilinovou.

„Důležité bude, jak zahrajeme my,“ ví Siniaková. „Budeme chtít být znovu hodně aktivní, už jsme tu zažily levačky i pravačky, takže jsme na vše připravené. Musíme předvést naši solidní hru, hodně tlačit a jít si pro to.“

Krejčíková a Siniaková si zahrají o titul v deblu, Bartyová stále neztratila set

Stejným způsobem se Češky prezentovaly ve čtvrtečním semifinále. Díky tomu záludné protivnice Elise Mertensovou z Belgie a Rusku  Veroniku Kuděrmětovovou pustily jen k vedení 3:1 ve druhé sadě.

Na mírné povstání soupeřek odpověděly sérií pěti gamů v řadě. „Dobře jsme dodržovaly taktiku a jsme rády za výhru ve dvou setech,“ konstatovala Krejčíková. 

Ve čtyřhře zatím předvádí spolehlivé výkony navzdory tomu, že ve čtvrtfinále singlu bojovala s vedrem, únavou a nespecifikovanými fyzickými obtížemi. 

„Zdravotně jsem se cítila dobře, myslím, že i můj výkon byl dobrý. Hrála jsem o něco lepší tenis, než který jsem předváděla včera ve čtvrtfinále. Jsem ráda, že se to takhle všechno zlepšuje.“

Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková slaví zisk titulu z Turnaje...

Sehrané deblistky se tak na jediný krok přiblížily k zisku svého čtvrtého společného grandslamového titulu.

Po titulech z Roland Garros (2018 a 2021) a Wimbledonu (2018) mohou poprvé triumfovat v Austrálii. A do výčtu úspěchů ještě přičtěte loňské zlato z olympijských her v Tokiu a triumf na Turnaji mistryň.

„Myslím, že za poslední dobu jsme se obě dvě hodně zlepšily, naše výkony jdou hrozně nahoru. Hrajeme rychle a chytře, dobře podáváme a agresivně returnujume,“ vyjmenovává Krejčíková.

S těmito zbraněmi mohou Češky ve finále oprávněně věřit v úspěch.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga