Krajicek myslí jen na fotbal

W i m b l e d o n - Nizozemský tenista Richard Krajicek se na wimbledonský turnaj nesoustředí tak jako obvykle. Má totiž plnou hlavu fotbalového mistrovství Evropy, kde jeho krajany čeká ve čtvrtek semifinálový duel proti Itálii. Krajicek je rozhodnut v případě neúspěchu na kurtech okamžitě sednout do letadla a cestovat na EURO.

"Pokud ve středu prohraji, tak nebudu na čtvrtečním fotbale chybět," hlásil wimbledonský vítěz z roku 1996 hned po svém pondělním vítězství nad Němcem Kohlmannem.

Ve středu se ve druhém kole postaví proti W. Ferreirovi z Jihoafrické republiky a pokud uspěje, vypraví se alespoň na cestu po londýnských hospodách. "Musím najít nějaký pěkný podnik s televizí, kompletně zařízený v oranžových barvách," říká Krajicek.

Náruživý fanda zašel ve svých úvahách na pondělní tiskovce ještě dál a rozpovídal se o nedělním fotbalovém finále. "Pokud v něm budou hrát naši a já budu pořád ještě tady, tak si možná odskočím přes vodu do Nizozemska a na utkání se podívám," plánuje Krajicek.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Témata: Richard Krajicek