Koukalová se dočkala druhého triumfu

Praha - Tenistka Klára Koukalová se na okruhu WTA radovala z druhého titulu. Ve slovinské Portoroži porazila domácí Katarinu Srebotnikovou 6:2, 4:6, 6:3. Třiadvacetiletá česká hráčka byla v Portoroži čtvrtou nasazenou a s finálovou soupeřkou měla před dnešním duelem vyrovnanou bilanci.

"Bylo to asi jedno z mých nejtěžších finále v kariéře," řekla Koukalová po své třicátém vítězném utkání v sezoně. Se Srebotnikovou hrála potřetí v kariéře a podruhé o rok starší hráčku porazila. "Katarina hrála skvěle a musím říci, že jsem dnes měla velkou dávku štěstí," konstatovala Koukalová.

Na tvrdém povrchu Srebotnikové v první sadě dovolila jen dvě hry, ale soupeřka se ve druhém setu vzchopila. V úvodu rozhodujícího setu prohrávala Koukalová 0:2, ale vývoj zápasu otočila a mohla zdvihnout nad hlavu vítěznou trofej.

Devětačtyřicátá hráčka světa Srebotniková měla v zádech podporu fanoušků, ale v závěru často chybovala. "Strašně moc jsem si doma přála vyhrát, ale Klára byla silnější," řekla Slovinka.

Odnesla si navíc 22.000 dolarů z celkové dotace 140.000 a připsala si 95 bodů do světového žebříčku.

Výsledek:
Dvouhra - finále:

Koukalová (4-ČR) - Srebotniková (6-Slovin.) 6:2, 4:6, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Medinaová-Garriguesová, Vinciová (4-Šp./It.) - Kostaničová, Srebotniková (2-Chorv./Slovin.) 6:4, 5:7, 6:2.

KALKATA

Týden po obhajobě vítězství ve Fed Cupu vyhrála Anastasia Myskinová turnaj v Kalkatě. Nejvýše nasazená ruská tenistka dnes porazila ve finále Karolinu Špremovou z Chorvatska hladce dvakrát 6:2 a získala svůj letošní premiérový titul.
 
Čtyřiadvacetiletá vítězka loňského Roland Garros Myskinová se především v první polovině letošního roku potýkala s propadem formy, v závěru sezony se však dostává do dřívější pohody. V Kalkatě neztratila ani set a za celkově desátý triumf na okruhu WTA inkasovala 27 tisíc z celkové dotace 140.000 dolarů.

V Kalkatě navíc triumfovala i ve čtyřhře, když s krajankou Jelenou Lichovcevovou smetla indicko - americký pár Šicha Uberoiová, Neha Uberoiová.
 
Výsledek:
Dvouhra - finále:
Myskinová (1-Rus.) - Špremová (7-Chorv.) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Lichovcevová, Myskinová (1-Rus.) - S. Uberoiová, N. Uberoiová (Indie/USA) 6:1, 6:0.

PEKING

Nečekanou vítězkou štědře dotovaného turnaje v Pekingu se stala ruská tenistka Maria Kirilenková. Osmnáctiletá Moskvanka ve finálovém duelu dvou hráček, jež
usilovaly o premiérový titul na okruhu WTA, porazila o dva roky starší Němku Annu-Lenu Grönefeldovou po setech 6:3 a 6:4.

Za celkový triumf v konkurenci sester Williamsových či Marie Šarapovové si Kirilenková připíše na konto 93 tisíc dolarů z celkové dotace 585.000.

Výsledky:
Dvouhra - finále:
Kirilenková (Rus.) - Grönefeldová (9-Něm.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Llagosteraová-Vivesová, Ventová-Kabchiová (Šp./Venez.) - C' Jen, Ťie Čeng (Čína) 6:2, 6:4.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga