Potřetí za sebou už Berdych svého španělského soupeře neporazil.

Potřetí za sebou už Berdych svého španělského soupeře neporazil. | foto: AP

Kotník za to nemůže. Došly mi síly, nevymlouval se Berdych po porážce

  • 3
Byl limitován zraněným kotníkem, přesto zápas dohrál. Ale nevyhrál. Tomáš Berdych nedokázal potřetí za sebou porazit Španěla Verdaska a jeho pouť turnajem v Monte Carlu tak skončila ve třetím kole. "Ke konci mi už došly síly," nevymlouval se český tenista po porážce 7:5, 3:6 a 2:6.

Začal skvěle. V prvním setu sice prohrával 0:2, ale sadu otočil a ve dvanácté hře proměnil první setbol.

Jenže ve třetí hře druhé sady špatně došlápl a přestože v zápase pokračoval se zafačovaným kotníkem, ztratil rytmus i úderovou jistotu.

"Nohu jsem podvědomě šetřil. Trošku jsem se bál. Ale musím přiznat, že mi ke konci docházely síly. Proto jsem prohrál," řekl Berdych mluvčímu českého daviscupového týmu.

Přiznal, že se na něm projevila únava z náročného programu posledních týdnů, v nichž odehrál skvělou sérii v Americe. "Poslední dobou toho bylo hodně," nevymlouval se čtyřiadvacetiletý tenista.

Zraněný kotník je přesně ten, v němž si Berdych přivodil těžký výron z daviscupového čtvrtfinále v Rusku před dvěma lety.

Tehdy ale bitvu s Davyděnkem vzdal a z kurtu odkulhal. Naštěstí současné zranění není tak vážné. "Je to na druhé straně. Proto by to nemělo být nic zásadního. Dám si teď pár dní pauzu," dodal Berdych.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga