Kateřina Siniaková na tréninku v Ostravě.

Kateřina Siniaková na tréninku v Ostravě. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Věřím, že vítězné zápasy přijdou, mám co zlepšovat, říká Siniaková

  • 6
Kateřina Siniaková zažila v Ostravě fedcupovou premiéru. Před dvěma roky nastoupila už za rozhodnutého stavu do čtyřhry proti Španělkám v duelu, který české tenistky vyhrály 3:2. Nyní může mít výraznější roli.

Při neúčasti Petry Kvitové je po Karolíně Plíškové dvojkou týmu, který o víkendu v Ostravar Aréně čeká souboj s Rumunskem.

„Pokud mě kapitán nasadí, budu mít nějakou roli, budu ráda a odvedu maximum,“ usmála se dvaadvacetiletá 44. hráčka světového žebříčku. Ve čtyřhře je dokonce jedničkou.

Co se vám vybaví z vaší fedcupové premiéry v Ostravě?
Že jsem toho hodně strávila na lavičce povzbuzováním holek. A že to byl skvělý týden. A také to, že i když jsem šla hrát debla už za rozhodnutého stavu, aréna byla furt zaplněná. Ráda na to vzpomínám.

Kateřina Siniaková (vlevo) na tréninku v Ostravě.
Kateřina Siniaková na tréninku v Ostravě.

Už tušíte, zda proti Rumunkám nastoupíte do dvouhry?
Hlavně jsem ráda, že mohu být v týmu. A když dostanu kapitánovu důvěru, abych hrála singla, bude to pro mě čest. Po loňském fedcupovém finále je moc krásné být tady celý týden s týmem a skvělými hráčkami.

Máte nějakou zkušenost s rumunskými tenistkami?
Se Simonou (Halepovou) jsem hrála dvakrát, co si pamatuji. S Begu rovněž, takže nějaké zkušenosti mám, ale je to už dávno... Teď to budou jiné zápasy. Soupeřky se zlepšily a doufám, že já také.

Letos se vám zatím nedaří. Souhlasíte?
Všechny zápasy jsem prohrála... To nevypadá moc pozitivně, ale říká se mi to těžko, protože na kurtu se necítím špatně. Hraji slušně, zlepšuji se a věřím, že vítězné zápasy přijdou. Mám, co zlepšovat. Makám a snažím se, aby moje utkání byla lepší.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga