Bohdan Ulihrach

Bohdan Ulihrach | foto: Pavel Lebeda/TK Sparta Praha

Královéhradeckým tenistům v lize pomůže Ulihrach, chtějí se udržet

  • 0
Bohdan Ulihrach, bývalý hráč širší světové špičky a český daviscupový reprezentant, letos poprvé pomůže tenistům hradeckého klubu Tenis-centrum DTJ v zápasech první ligy.

Druhá nejvyšší domácí soutěž družstev je na programu tento týden, hradecký klub čekají zápasy ve skupině, která se odehraje v Liberci.

V pondělí se tam jeho hráči utkají s domácím LTK Liberec B, v úterý nastoupí proti družstvu nazvanému 1. VT Pardubice-TK VS HK a ve středu své účinkování ve skupině zakončí duelem s Realsportem Nymburk.

Cíl pro letošní působení v první lize je stejný jako loni, Hradečtí se chtějí v soutěži hlavně udržet. „Důležité bude, s jakými hráči ostatní soupeři nastoupí,“ uvedl hrající kapitán hradeckého týmu Michal Brunclík.

Vedle něj a Ulihracha, před lety 22. hráče světového žebříčku ATP, budou mít Hradečtí k dipozici Robina Vika, Ladislava Chramostu, Petra Hájka, Josefa Kurku a Patrika Malého, mezi ženami bude kapitán vybírat z trojice Zuzana Luknárová, Veronika Vlkovská a Martina Přádová.

První liga se hraje ve čtyřech skupinách, vítězové postoupí do semifinále, v němž se střetnou o celkové prvenství a o postup do extraligy. Pro týmy z druhých míst soutěž skončí, třetí a čtvrté čeká boj o záchranu.

Pokud Hradec obsadí v Liberci třetí příčku, utká se tam o ni se čtvrtým z Mostu, pokud skončí poslední, vyrazí se zachraňovat do Mostu proti tamnímu třetímu týmu. Zápasy o záchranu se budou hrát ve čtvrtek.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga