Hladký australský start Vaidišové

  • 2
Melbourne - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) Ani téměř celodenní čekání na zápas prvního kola Australian Open českou ženskou jedničku Nicole Vaidišovou nijak nerozhodilo. Nasazením i věkem "šestnáctka" si hladce poradila s Běloruskou Jakimovou a v pavouku ženské dvouhry může pomalu pošilhávat po setkání s Francouzkou Mauresmaovou.

Bylo to dnes povinné vítězství?
"Dá se to tak říct. Pokud chci dojít daleko, neměla bych mít s podobnými soupeřkami starosti a ta dnešní určitě nepatřila k nejsilnějším. Nebyl to sice můj nejlepší výkon, ale počítá se vítězství a postup, takže celkově jsem určitě spokojena."

Jak se cítíte po herní stránce?
"Ještě to nebylo úplně ono, přece jen šlo o první zápas na grandslamovém turnaji, takže jsem byla ze začátku dost nervózní a určitě mám na své hře co vylepšovat. Ale v průběhu dalších dní ještě více potrénuji a věřím, že s každým dalším zápasem bude můj výkon mnohem lepší."

Byla dnes v zápase nějaká chvíle, kdy jste třeba zapochybovala o výsledku?
"Myslím, že ani ne, stále jsem byla o jeden až dva brejky napřed. První set jsem vyhrála 6:1, ve druhém vedla už 4:1 a v tu chvíli jsem zahrála pár horších úderů a soupeřka snížila na 4:3, i tak jsem ale utkání měla pod kontrolou. Byl to prostě ideální zápas na rozehrání."

Vadilo vám dlouhé čekání na začátek zápasu?
"Nejdříve ani ne, alespoň jsem si mohla ráno přispat. Přede mnou se hrály i zápasy mužské dvouhry, u nichž nikdy nevíte, zda skončí po třech nebo se protáhnou až na pět setů, takže jsem čekala na hotelu na otcovo zavolání. Do areálu jsem tak dorazila někdy kolem třetí odpoledne a stejně jsem musela na zápas čekat skoro do sedmi..."

Ve 2. kole vás čeká Ruska Čakvetadzeová, věříte si i na ní?
"Už jsem se s ní několikrát utkala, takže vím, že hraje rychle, má solidní bekhend, ale horší servis. Pokud podám kvalitní výkon, neměla bych mít nějaké extra problémy, ale rozhodně jí nepodcením."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga