Finále narušil známý výtržník

M e l b o u r n e - Muž, který pronikl na centrální kurt tenisového Melbourne Parku a vyrušil finalisty mužské dvouhry na Australian Open Andreho Agassiho a Jevgenije Kafelnikova, má za sebou už několik podobných incidentů. Policisté identifikovali výtržníka jako aktivistu Petera Hoera, který pod záminkou upozornit na boj za práva zvířat v minulosti narušil například slavný dostih Melbourne Cup, kvalifikační utkání australských fotbalistů o postup na MS 1998 s Íránem a pohřeb rockového zpěváka Michaela Hutchence ze skupiny INXS.

Na začátku čtvrtého setu finálového zápasu přeskočil Hore bariéry a několikrát přeběhl kurt. Byl oblečen celý v černém, na hlavě měl žlutou čepici připomínající kačera, v ruce držel kameru a předstíral, že natáčí.

Oba tenisté stáli u základní čáry a pozorovali jeho počínání, dokud Horea nevyvedla ochranka. Protože výtržník neměl vstupenku na finálové utkání, chystá se ho policie
obvinit z porušení zákona.

"Bylo to jen trochu absurdní, moc jsem se tím nezabýval," řekl po utkání Agassi, který porazil Kafelnikova ve čtyřech setech.

Víkend na Australian Open

Nevím, jak na tebe, svěřila se Hingisová své přemožitelce
Agassi vyhrál v Melbourne, ale o celém Grand Slamu nepřemýšlí
Finále narušil známý výtržník
Turnajový pavouk:  muži   -  ženy

Ruský tenista Jevgenij Kafelnikov z povzádlí sleduje počínání výtržníka, který přerušil finálový zápas Australian Open.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga