KOLO ŠTĚSTÍ. Český tým povzbuzuje Kláru Zakopalovou před druhou dvouhrou 1.

KOLO ŠTĚSTÍ. Český tým povzbuzuje Kláru Zakopalovou před druhou dvouhrou 1. kola Fed Cupu ve Španělsku. | foto: Pavel Lebeda, Česká sportovní

Když se snáší déšť. Tenistky při čekání zpívaly a fandily olympionikům

  • 2
Sevilla (Od našeho zpravodaje) - Z turnajů - třeba i těch grandslamových - jsou na něco podobného zvyklé. Ale až tento víkend české tenistky čekaly na zápasy společně v jedné šatně. V rámci 1. kola Fed Cupu ve Španělsku odehrály pouze jednu dvouhru, z druhého singla set a kousek. Co dělaly místo tenisu?

"Maňana."

Kdyby nikdo z českého týmu neuměl vůbec španělsky, tohle slovo si určitě všichni zapamatují. Znamená zítra a tenisovém centru Blas Infante na okraji Sevilly znělo hodně často.

Fedcupové střetnutí se vinou špatného počasí protáhl až do pondělí. V sobotu i v neděli organizátoři po marném čekání, kdy déšť ustane, nakonec oznámili: "Bude se hrát až zítra."

Španělé se snažili usmívat, také jim však docházela trpělivost. Domácí jednička Carla Suarézová totiž stejně jako Lucie Šafářová a Klára Zakopalová potřebují být co nejdřív na turnaji WTA v Dauhá. Kvůli průtáhům musely všechny shánět náhradní lety.

Fed Cup v Seville

Všechno o zápase Španělsko vs. Česko

Když Suarézová nakoukla při nedělním čekání do české šatny, možná záviděla. Tenistky s kapitánem Petrem Pálou a členy realizačního týmu hrají oblíbenou společenskou hru Aktivity, zpívají karaoke. Pohoda, klídek. Buď Česky nebyly nervózní, nebo se jim to podařilo zamaskovat.

"Byla sranda. Myslím, že to bylo dobrý. Až na ten můj zpěv," usmál se Pála. "Nejsem psycholog... Ale člověk musí holky udržovat v klidu, taky aby se najedly."

Český tým v sobotu při čekání sledoval film Pelíšky, o den později se snažil na dálku podopořit olympioniky v Soči.  "Fandíme, ale zasekl se nám internet, takže jsme neviděli, jak Martina Sáblíková jela. Ale víme, že skončila druhá. Medaile je medaile. Supr," líčil Pála, jak prožívali rychlobruslařský závod na oválu v Adleru.

PLACHTY. Organizátoři měli během zápasu 1. kola Fed Cupu mezi Španělkou
Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová musela dlouho čekat, její zápas v 1.
POD DEŠTNÍKY. Fanoušci sledují utkání 1. kola Fed Cupu mezi Španělskem a Českem

"Včera jsme viděli biatlon. A teď se taky něco jede, ne?" zjišťoval kapitán, jak si vedly Gabriela Soukalová a spol. ve sprintu. "Necinklo to? Hm, to jsme právě neviděli."

České tenistky si vytvořily mimo kurt pohodu, v pondělí snad už budou víc hrát. Jinak se může nálada rychle pokazit.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga