Kateřina Siniaková by měla táhnout pražskou Spartu za obhajobou titulu v tenisové extralize smíšených družstev.

Kateřina Siniaková by měla táhnout pražskou Spartu za obhajobou titulu v tenisové extralize smíšených družstev. | foto: Reuters

Startuje tenisová extraliga smíšených družstev, titul obhajuje Sparta

  • 1
Olympijská vítězka čtyřhry Kateřina Siniaková by měla v nadcházejícím týdnu táhnout pražskou Spartu za obhajobou titulu v tenisové extralize smíšených družstev. K soupeřům klubu ze Stromovky patří tradičně štvanický rival z I. ČLTK a výběr Prostějova.

S týmem I. ČLTK se Sparta utká v klíčovém utkání skupiny v pondělí, stejně tak bude hrát Prostějov ve druhé skupině se sokem z Přerova. Obě skupiny doplní vítězové předkola a do pátečního finále v Milovicích postoupí vítězové skupin. Soutěž se kvůli koronaviru uskuteční bez diváků.

Sparta má na soupisce vedle Siniakové například Švýcarku Stefanii Vögeleovou, Tomáše Macháče, Lukáše Rosola či Patrika Rikla. V sestavě I. ČLTK se mohou objevit Karolína Muchová, stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová, Tereza Martincová, talentovaná Nikola Bartůňková či Slovák Norbert Gombos a Jonáš Forejtek.

Prostějov má na soupisce daviscupové trio Jiří Veselý, Jiří Lehečka a Zdeněk Kolář, talentované juniorky Lindu a Brendu Fruhvirtovy či Sáru Bejlek. Za Přerov by mohl hrát Nizozemec Tallon Griekspoor, letošní vítěz rekordních osmi challengerů a 65. hráč světa.

Sparta získala loni titul po dvaceti letech. Rekordmanem soutěže je se sedmnácti vavříny Prostějov, který naposledy uspěl před čtyřmi lety.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga