Davis Cup zakončí Jan Vacek s Ulihrachem

Ostrava - V neděli dopoledne se ve ztichlé vítkovické hale rozehrávali Flavio Saretta a Andre Sa. Tito hráči jsou také soupeři českých tenistů pro závěrečné dvouhry utkání 1. kola Davis Cupu mezi Českem a Brazílií. Za již rozhodnutého stavu dostane na české straně příležitost Jan Vacek.

Na obou stranách je zřejmá uvolněná atmosféra, nervozita už mohla vyklidit pozice. Do dalších bojů postupuje český tým, Brazilci míří do baráže. Za této situace může kapitán českého týmu Jan Kukal vyzkoušet novice v týmu Jan Vacka. "Jsem rád, že si ho můžeme otestovat pod tlakem v televizním zápasu," pochvaloval si. Na Vacka čeká Saretta, kterého pětadvacetiletý domácí tenista loni v Salvadoru porazil. "Snad by to měla být výhoda, určitě budou mít respekt," věřil Vacek.

Rozhodování, kdo půjde do druhé dvouhry, se zdálo být jasné. Novák odehrál dvouhru a debl, v neděli by měl nastoupit Bohdan Ulihrach. Kapitán Kukal ovšem diplomaticky tvrdil, že "Rozhodli jsme demokraticky losem. Hrát bude Bóďa," ohlásil a spíše vyvolal úsměvy. Dokonce ani tvrzení, že se David Rikl rval o možnost zahrát si po dlouhé době dvouhru mu nikdo nevěřil. Včetně Davida Rikla. Ulihrach bude chtít potvrdit dobrou formu proti Andremu Sa.

Zápasy, ve kterých už půjde jenom o konečné skóre, se hrají na dva vítězné sety. Pokud dojde ke třetímu, bude rozhodovat tie-break.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga