Diskuze

Třesk v Davis Cupu. Djokovič s Nadalem souhlasí, Pouille či Zverev ne

V luxusním floridském hotelu Ritz-Carlton v Orlandu vysedával až do brzkého rána. Bujaře slavil a vyprávěl: „Prožívám jeden z nejúžasnějších dnů života.“ Z úst fotbalového mistra světa i Evropy a čtyřnásobného vítěze Ligy mistrů to může znít pošetile.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KP

To je tak, když se fotbalista (Piquet) montuje do tenisu.

1 1
možnosti
LV

L75u41d10ě78k 41V31i55n88č

19. 8. 2018 20:59

To je tak, když se Kaderka a Černošek montují do tenisu.

0 0
možnosti
AS

O co Kaderkovi jde ? Davis Cup ve starém formátu by se nás na nejvyšší úrovni už stejně netýkal. V novém systému máme alespoň šanci tam třeba občas nakouknout. A to ,že už neuslyším ten nesnesitelnej kravál trumpet a vuvuzel pošůků z Přerova, mi zase tolik nevadí.

3 5
možnosti
ZS

Uvidíme, já jsem však dosti skeptický.

Sebevětší hvězda bude stále potřebovat ještě alespoň jednoho kvalitního spoluhráče, a pokud ho mít nebude, nebude do podobného podniku investovat síly a čas. Navíc odpadne motivace předvést se před domácím publikem.

Putování po kontinentech je hezké pro propagaci, ale pokud se termín akce nebude přizpůsobovat době, kdy se na daném kontinentu konají turnaje, bude to znamenat cestování přes několik pásem a nejspíš i změnu povrchu, což se hvězdám moc líbit nebude. Pokud se termín přizpůsobovat bude, vždycky ten turnaj bude ve stínu tamního grandslamu/masters, který se bude konat jen pár týdnů před nebo po.

Většinu peněz si rozeberou národní federace, takže prémie pro tenisty budou na úrovni běžných turnajů okruhu, takže ani po finanční stránce to nebude nijak silná motivace.

Podle mého by k účasti hvězd ve stávajícím systému stačilo zkrátit zápasy na dva vítězné sety a přidělovat za postup slušné body do žebříčku. Mezinárodní federace a mnohé národní by tak sice přišly o pěkné prachy, ale ta tradice za to stojí.

3 1
možnosti
JT

J16i13r97i 74T73i34c14h27y

18. 8. 2018 16:56

Mistrovstvi sveta v kopane, mistrovstvi sveta v hokeji, kosikove .... mistrovstvi sveta v tenise druzstev.

0 0
možnosti
SZ

Pokud to nebude pro "HVĚZDY" finančně výhodnější, než turnaje ATP, tak tam stejně startovat nebudou.

;-D

0 0
možnosti
PV

No a to jeste ma ATP v umyslu neco jako Pohar Narodu, kde bude navic rozdavat body do zebricku.

1 0
možnosti
DS

Moc nechápu směr a uvažování českých tenisových činovníků. Jasně, při stávajícím systému, je reálné, že by se muži 1-2 ukázali v českém prostředí. I když trend českého mužského tenisu se začíná nacházet ve fázi, kdy ztrácí celosvětovou konkurenceschopnost a nastal jeho úpadek - podobně je na tom švédský mužský tenis. Navíc se k vývojovému trendu staví zády, kdy by se právě ted měl snažit ho oživit. Pomohlo by minimálně vybudovat nějaký nový moderní areál, pro pořádání většího turnaje, a přípravě tak našich juniorů pro turnajovou zátěž ve světě. Juniorský tenis je poměrně na vysoké úrovni, ale přechod mezi seniory se už hráčům nedaří. A nebo to vypadá, že jsou se svým postavením v zásadě spokojeni, a nic je nemotivuje k lepším výkonům. Po Berdychovi nastane a nebo už nastala velká propast na několik let, u žen to hrozí za 3-4 roky. Tohle je achilová pata českého tenisu, a né DC pro pár stovek platících diváků, kteří by na takový zápas zřejmě přišli.

1 4
možnosti
VP

U žen to myslím nehrozí ještě dlouho

3 0
možnosti
VN

Davis Cup se zásadně změní. Můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, ale to je asi vše, co proti tomu můžete dělat.

0 0
možnosti
SP

S68e58i59d37l 81P71e13t37r

18. 8. 2018 15:40

Nejak jsem se nedocetl jak se bude "kvalifikovat" onech 18 tymů?

0 0
možnosti

Nějak nebudou vše opakovat do všech článků. Dej si sekci SPORT/TENIS a vysvětlení té kvalifikace najdeš v článku s nadpisem "Radikální změna Davis Cupu schválena, vyvrcholí finálovým turnajem".

2 0
možnosti
TB

Takže v článku je titulek, že hvězdy odmítají startovat, je zmíněn třeba Zverev, abychom se pak dozvěděli, že Nadal a Djokovič jsou pro. Asi to nejsou hvězdy :-)

0 1
možnosti
SP

S86e86i97d95l 81P84e95t17r

18. 8. 2018 15:32

Zkust si ten nadpis precist jeste jednou☺

1 1
možnosti
MV

Tak když si uvědomíme, že Davis Cup je soutěž, která se neodvíjí od toho, jak se její formát zamlouvá našim fanouškům, činovníkům, investorům a hráčům, tak musíme uznat, že se jedná o změnu, kterou je ve finále potřeba respektovat.

3 2
možnosti
VP

Respekt nestačí, důležité je aby tam někdo chtěl hrát.

3 0
možnosti