Reportáž skončila 6. 3. 2009 22:14

Davis Cup: Česko - Francie
úvodní dvouhry

On-line z duelu 1. kola Světové skupiny Davisova poháru v Ostravě

shoda
Ale v první hře se často chybuje. Opět je shoda.
A-40
Simon má výhodu.
shoda
Dobrým prvním servisem si Simon pomáhá ke shodě.
30-40
Jenže zahrál do sítě a Berdych má brejkbol.
30-30
Ale Simon srovnává.
15-30
Povedený return českého tenisty znamená vedení v prvním gamu.
15-15
Už prvním bekhendem Berdych zaútočil, Simon nakonec zahrál do sítě.
15-0
Tesně za základní čáru zahrál Tomáš Berdych.
Ještě nepodává, Tomáš Berdych si stěžuje na ruch z publika.
Utkání začalo. Podává Simon.
Rozcvičení skončilo. Hráči se zvedají ze střídaček a zápas začne za několik sekund.
Poslední zápas mezi Berdychem a Simonem dopadl lépe pro českého tenistu. V Sydney 2008 to však byla jediná Berdychova výhra. Simon ho porazil dvakrát.
Na taraflexu položeném na ploše ostravské ČEZ arény už se rozcvičují Berdych se Simonem.
Česko a Francie se v historii Davisova poháru utkaly celkem třináctkrát. Francie vyhrála sedmkrát, Češi mají šest vítězství. Naposledy poměřilo Česko s Francií síly v roce 2002. Francouzi vyhráli 3:2, když oba české body získal Jiří Novák.
Jako první proti sobě za chvíli nastoupí Tomáš Berdych a Gilles Simon. Francouz je sice daviscupovým nováčkem, ale na světovém žebříčku je aktuálně osmý.
Vítejte u sledování on-line reportáže z úvodního hracího dne Davis Cupu. V 1. kole Světové skupiny přivítají čeští tenisté silnou Francii.
Nehrající kapitán francouzského výběru Guy Forget nakonec ze sestavy vyřadil původně nahlášeného Gaela Monfilse, který do Ostravy dorazil až v úterý z mexického Acapulka, kde hrál finále turnaje na antuce.
"Určitě je výhoda, že budu začínat. Ale je pravda, že v tom není zase až takový rozdíl. Z turnajů jsem zvyklý čekat," říkal ve čtvrtek Tomáš Berdych.
Čeští tenisté se utkají v prvním kole Davisova poháru s Francouzi. Bitvu dnes v 14:30 zahájí Tomáš Berdych s Gillesem Simonem. Zápas začíná ve 14:30. Poté se ostravském v ČEZ Aréně postaví česká jednička Radek Štěpánek proti Jo-Wilfriedu Tsongovi.